Bilder från framridning + framhoppning


Hoppning är inte min grej

På framridningen var hon jättefin faktiskt! Men när vi gick in i ridhuset för att hoppa fram vände det lite...
Höll på att flyga av 2-3 gånger då hon tvärnitade, alla gånger på samma hinder.
Väl när jag startat hoppade hon allt utom dom två sista hindrena. Vägrade på näst sista antagligen för att det var läskigt, vägrade på sista för att min väg va usel.
Aja hon hoppar bra i alla fall! Lite dåliga bilder eftersom det är från en film, Pernilla som höll i tävlingen fotade lite på framridningen så vi får väll se om dom bilderna blev nå bra haha


Tjabba tjena hallå

Red Kiwi 15 minuter på utebanan i en lång och låg form så hon bara skulle få röra lite på sig i alla gångarter.
Imorgon äre hopptävling på Torsholma! Det är klart typ vid 2 så jag är inte borta hela dagen. Kiwi gör 2 starter, 1 med Adam, 1 med mig.
Nu får vi gäster sååå adios


Dagen

Förklassen:
På framridningen kändes hon suuuuuper bra! Gick fram helt av sig själv och gick i en fin form. Red in på collecningring utan spö och hon var fortfarande framåt. In på banan och hon var perfekt! Allt satt jättefint! Fick 6or, 7or och 8or genom allt förutom en 5a på en halt då man skulle vara stilla i 6 sekunder men jag stod typ 2, det kändes som hon skulle börja rygga så det var nästan lika bra att rida på framåt istället.
Förutom den lilla missen satt allt jättebra och hon var helt jädra bäst!
Efter ritten så var jag mest glad över att hon inte dött och inte gått i en så lång form som hon brukar göra inne på banan.
När vi kommit bort till transporterna efter ritten sa mamma: Vi kanske ska va lite rädda om att ta av grejerna och så, den här ritten kanske tar sig till placering. Jag garvade och svarade: nej isåfall blire till fots och inte till häst så det är lugnt.
Men sen så såg vi att jag tagit ledningen på 72,14%. Höll kvar den platsen och vann hela förklassen! Första lokala starten och hon vinner hahaha känns typ lite sjukt!
 
Lagklassen:
När jag skulle rida lagklassen hade Julia redan ridit på 64% och låg just då först.
Hon kändes mycket bättre på framridningen än i förklassen så jag tog det lite lugnt.
Inne på banan satt allt perfekt! Hon gick så sjukt jädra bra att jag knappt tänkte på vad jag gjorde. Missade en 15m volt och förlorade 2p. Lite synd... Dom hade dragit bort 0.5p på allmäna intrycket så egentligen skulle jag fått 68% men hamnade på 67,59% istället. Låg länge på en förstaplats men sen kom Ida och puttade ner mig till andra. Sen 3:dje och sist 4:de. Julia kom precis utanför placering, Ida vann och jag 4:a. Clara kom 3:a i C-ponny klassen.
Laget låg först hela tiden fram till näst sista ryttaren som slog ner oss till en andra plats. Lite surt faktiskt...
Aja men vi är jättenöjda och jag har fått med mig 3 rosetter hem och massa fina priser på min allra första lokala start på lilltrollet!
 MIN PONNY ÄR BÄST!

Gryyyym dag!

Vinst förklassen 72,14%, 4a lagklassen 67,59%, laget tvåa med några ynka procent från vinst!
Skriver mer sen! #Vallentunaforever!


BästBästBäst


Allsvenskan division lll

Exakt hela dagen kommer spenderas på Vällingby. Ska försöka uppdatera mellan klasserna men det kan bli lite tight.
Aja ni följer mig och resten av fina laget via equipe!

Dagen

Åkte upp till stallet vid 12 och tränade för Malin Isaksson. Det gick jätte bra och vi övade på lite ökningar och kunna ta tillbaka och öka när man vill utan att behöva sparka på jättemycket utan att hon ska lyssna på hjälperna. Hon var jätteduktig faktiskt. Hon har fått mindre havre än förut och man märker direkt på henne att hon är piggare.  
Sen direkt efter stallet åkte vi hem och vilade en stund. Pappa hade vart på Börjes för att handla saldelgjordar och passade på att köpa massa annat också. Ett par vita lindor, padar, hästgodis, boots och en tröja.
Jag och mamma åkte sen till veda och hämtade upp schabraken vi ska tävla med imorgon och sen drog vi direkt till hööks och köpte stigbyglar och nån salva eller nåt sånt man ska ha i manen när man ska fläta.
Vi åkte efter det tillbaka till stallet och fixade de sista grejerna och flätade man och svans osv.
Sen drog vi äntligen hem haha

Påni

Idag så hade mamma handlat lite till mig och ponnyn efter jobbet på hööks och horze. Igår hade hon köpt ett par lite mer spetsiga sporrar men idag hittade hon några som var lite smalare också, dem hade diamanter på sig så det är nu mina tävlingssporrar. Sen så köpte hon en krubba att ha i transporten på tävling osv. Hon köpte ett par sporremmar också, men dem var för små för diamansporrarna så vi åkte till Veda för att kolla om det fanns några smalare där.
Hittade ett par jätte snygga med en glittriga stjärna vid spännet.
Sen så vare rea på några stövlar, 500kr, det mesta var stövlar som kostade typ 800 egentligen men det var ett par äkta tretorn som va där också. Min storlek och allt haha. Dem kostar ju egentligen 4000kr så man tjänar ju 3500 så vi slog till och köpte dem. Red med dem idag och dem var riktigt sköna faktiskt.
Kiwi var sjukt taggad och drog iväg och bockade en gång och bockade på stället en gång och var bara sjukt galen haha, red utan spö och fick ändå hålla tillbaka henne.
Hoppas verkligen jag får samma känsla på fredag!
Aja nu ska jag på date med min säng, godnatt


Det är typ vår ♥


Hola

I måndags red jag Humla, det gick jättebra förutom att hon blev trött mot slutet och blev stark och springig. Hade typ lätt velat tävla henne om hon kunde öka traven medan man satt ner haha.
Igår var jag sjuk så jag och pappa åkte upp till stallet efter lunch och red ut. Kiwi har blivit jätte snäll och rida ut på! Kan ställa mig i sadeln, lägga fram händerna till öronen och bara öka utan att hon ens tänker tanken på att bocka eller dra iväg ännu mer. Så himla bäst ♥
Idag ska jag jogga henne antigen i ridhuset eller utebanan och imorgon träning för Malin.
Är ledig på torsdag så det blir på förmiddagen och sen på kvällen ska jag upp och fläta manen så att det är bara att rulla upp knopparna på fredag, tvätta och fläta svansen, smörja sadel + träns, lägga fram alla grejer osv.
Jag startar ca 10.30 i förklassen och 14.30 i lagklassen så vi blir borta typ exakt hela dan. Kommer kunna blogga mellan klasserna så helt dött blir nog inte.
okej, NU JÄDRAR VINNER VI!


Call Your Girlfriend

Asså jag har kollat på den här videon typ 192357328645 gånger nu och jag tröttnar aldrig! Tjejerna som sjunger är så sjuuuukt duktiga. Dom är systrar och den äldsta, Lennon är på videon 12 år och den yngsta, Maisy är på videon 8!! Så sjukt unga och har sånna jädra röster alltså! Döööööööörrrrrrr
 

Min vecka

Måndag: Rider på Veda, Kiwi vilar
Tisdag: joggar Kiwi i ridhuset
Onsdag: ev träning för Malin Isaksson
Torsdag: Mitt påsklov börjar då så jag ska försöka jogga Kiwi på utebanan mitt på dan, Wendela ska rida Rendes så jag rider antagligen med henne!
Fredag: Allsvenskan, divison lll, rider både förklass och lagklass (LC:2 och LC:1)
Lördag: Joggar Kiwi/Rider ut
Söndag: Hopptävling Torsholma, hoppar 60 cm bara för att vi inte ska förstöra henne för mycket då hon startar två gånger och det är hennes första hopptävling (vad jag vet)


Hon är så jädra bra ♥


Tävling dag 2

Vi gick upp vid 7 och var i stallet 8. Vi lastade 9.30 och jag skulle starta 10.31.
Och återigen gjorde Carro snyggaste knopparna ever!
Framridningen gick helt okej i början och hon kändes riktigt bra faktsikt! Sen så kom Malin Isaksson och hjälpte mig... Asså herre va fin hon blev!! Hon gick i en så sjukt bra form och hennes steg va extremt fint! Hon som låg först hade 68% och jag kände att ifall Kiwi skulle gå med det steget inne på banan och sätta alla moment så skulle hon lätt gå över 68%!
Har nog aldrig haft en sån känsla förut...
Sen gick jag in på banan och hon dog helt och hållet! Tror faktiskt vi båda var extremt trötta för hon försökte faktiskt allt vad hon hade haha. Blev lite småmissar här och där och jag var såå sjukt missnöjd. När hon tappar tempot blir hon även för lång också...
Jag trodde typ att jag skulle få 58% hahaha men slutade faktiskt på 66,21% och en tredje plats!
Protokollet såg inte så dåligt ut och inte filmen heller förutom att hon somsagt var lite lång i formen...
Men 66% är mitt och Kiwis bästa resultat hittills så jag får väll vara nöjd med det!
Förlåt för att det är suddiga bilder men dom är tagna ur en film, Carro ska ladda upp hennes bilder ikväll så dom kommer nog upp imorgon!
ja som ni ser så var hon lite för lång inne på banan...
 

Bäst igen


Tävlingen idag

Jag och Carro var i stallet vid halv 10 för att börja knoppa. Jag startade vid halv 12 så vi hade god tid på oss. Carro gjorde seriöst VÄRLDENS snyggaste knoppar!!! ♥
 
På framridningen kändes hon sjukt bra! Vi fick rida fram inne på banan innan första start. Blev inte så mycket gjort där inne då hon var för det mesta sjukt spänd uppe vid domarbordet.
Sen när första skulle starta fick alla gå ut och rida fram på världens minsta utrymme där vi var 3 hästar. Lite jobbigt att trava och galoppera men det gick. Visste inte att det gick att rida ute på utebanan men alla som red efetr pausen red fram där hahaha.
När jag skulle in på banan så tryckte jag på asmycket och släppte spöt i farten så att hon knappt märkte det. När jag red inne på banan och väntade på startsingnal så hade hon sjukt bra tempo och hon va verkligen perfekt.
När jag väl började rida blev det lite segt men helt okej ändå. Gjorde inga större missar utan bara några små slarvfel då jag tex bröt av pyttelite förtidigt eller gjorde ett slarvigt hörn.
Jag slutade på en tredje plats och 65,52% vilket jag är SUPERNÖJD över!
Hon var verkligen bäst idag ♥
Vet att jag lovat film men youtube funkar inte alls just nu för varken mig eller Carro så det blir nog så fort det funkar igen, aja nu ska jag sova ADIOS

Ponnyn presterar!

Ska skriva mer sen och lägga upp både bilder och film!


Tääääävliiiing


Hästen va taggad idag

Innan träning eller tävling ger vi Kiwi ett slags foder man ger till galopphästar så att dom ska va extra taggade innan race. Eftersom vi har haft problem med Kiwi's bjudning så provade vi det. Jag har inte märkt nån större skillnad förrens idag. Hon vilade igår och hade världens överskotts energi idag!
Hon va som vanligt när jag var i ridhuset och när jag red igenom programmet satt allt jättebra!
Sen skulle jag skritta av henne ute på vägen. Hon gick i jättelångsam skritt och jag satt på långa tyglar och typ snackade med henne (wtf?)
Sen så vände jag för att rida tillbaka mot stallet.... Då flyger hon i luften och drar iväg! Jag typ kortar upp tyglarna på 2 sekunder och typ sliter runt henne så hon snurrar runt sig själv för att få stopp på henne, men stannar hon? Nej! Hon står och galopperar på stället och ifall jag lättade drog hon iväg igen. Men när hon stått och studsat ett tag så bockade hon en gång och drog iväg igen. Jag försökte göra halt 1000 gånger men då stod hon bara och galopperade på stället. Jag ville hoppa av och gå med henne hem för att jag antagligen skulle haft bättre kontroll över henne från marken men jag fick ju aldrig stopp på henne, hoppa av i farten va inte direkt ett alternativ... Det slutade med att hon galopperade typ hela vägen hem medan jag försökte få stopp på henne...
Aja energin finns ju där i alla fall!!


Freeeeedaaag!

Slutade 11.40 idag så just nu sitter jag på tåget påväg hem.
Ska nästan direkt till stallet och rida Kiwi i ridhuset. Ska också smörja sadel och träns, sätta på rätt schabrak på sadeln. Sen ska jag också prova om det går att ha ponnyfläta på henne (ja jag är för lat för att knoppa), ska fixa massa andra småsaker och bara gosa och pyssla massor med henne idag ♥


Tävlingar med Kiwi

I helgen är det 2 tävlingar. Har skrivit upp alla mina mål för 2013 och har några som jag riktigt gärna skulle vilja bocka av nu under helgen. Tycker att det är viktigt att ha höga mål. Jag har ett mål som jag vet är extremt svårt att nå och jag kanske inte kommer klara det innan 2014, men jag kommer försöka att ta mig dit innan 2013 är slut. Når jag inte dit så har jag i alla fall kommit en lång bit på vägen.
På lördag (23/3) är det LB:1 på i Torsholma Cup. Tror hon kommer va ganska bra då det är på hemmaplan och allt. Hon är ganska överladdad nu så jag hoppas att energin håller sig kvar genom både lördag och söndag.
På söndag (24/3) är det Vårdressyren på Veda och jag rider även där LB, tävlar mot några riktigt fina hästar faktisk så vi får väll typ hoppas på det bästa, haha! Nej men jag ska försöka se allt som träningstävling. Det är inte SM utan klubbtävling. Jag vet att min ponny kan gå mycket högre än LB, det här är en lätt match för henne om hon har bra energi och sköter sig. Har ju faktiskt inte haft henne så länge än.

Nästa vecka är det massor! På fredagen (29/3) är det allsvenskan, rider LC:2 som förklass och LC:1 som lagklas. Vårt lag är bäst SÅ NU JÄDRAR SKA VI VINNA!
På söndagen (31/3) är det hopptävling på Torsholma. Både jag och Adam hoppar 60 cm. Det är ju inte så jobbigt mentalt för henne eftersom hon inte behöver åka iväg eller nåt sånt. Vi valde lite lägre höjder nu när vi fick välja höjd själva. Annars är det lägsta vi kan hoppa LD (80 cm) som just nu är lite högt för både henne och mig.
På måndagen (1/4) är det programridning på Veda. Kommer inte ihåg vilket program jag ska rida men antagligen LC/LB, skulle gärna prova LA nu när det väl är programridning och inte tävling eller så. Tror hon skulle gå LA bättre än LC och LB eftersom hon gör sånna sjukt fina skänkelvikningar och är så pass stadig i den förvända galoppen. Men man vet ju aldrig hur hon blir på tävling, därför känns det bra och ha provat programmet med dressyrstaket, på en ny plats, med massa nya hästar, domare osv, precis som en tävling för henne men träning för mig.

Imorgon rider jag igenom programmet några gånger och rättar alla fel, sen så äre gameday! Carro är med och fotar på söndag och pappa fotar antagligen på lördag! Så bilder blir det nog maaasssoooorrr!


Semifinal

Kom på att jag hade 2 bilder på mig och Jane från senaste ponnycupen då det var semifinal och vi vann, Vallentuna forever ♥


Igår

Hade utvecklingssamtal direkt efter skolan. När vi åkte hem så märkte vi att det fortfarande var ljust ute så vi skyndade oss till stallet så vi kunde rida ut.
Men när vi väl va ute vare hemsk. Det var sjukt halt och fryst överallt. Kallt vare också...
Vi gick in i ridhuset en liten stund och red lite. Gick helt okej, hade martingalen på och då blir hon lite lägre men hon var fin i alla fall


teenagerposts

 
 

Kiwi

Igår så red jag dressyr i ridhuset ganska länge, jag gjorde massor av skänkelvikningar, öppnor och lite slutor. Hon tycker det är jätte jobbigt med öppnor så då står hon emot massor och trycker man på då så bockar hon. Lite jobbigt men hon blir asbra när man gjort några långsidor.
Idag ska jag rida lite dressyr bara en liten stund så hon får röra på sig.
På torsdag ska jag rida igenom programmet och på fredag rider jag nog ut.
På lördag och söndag äre tävling, båda går i LB:1 och hon känns faktiskt riktigt bra just nu så jag är sjukt taggad!


Humla

Red Humla igår på Veda.
Hon gick jätte bra nästan hela tiden! Hon va framåt, jätte mjuk, lyssnade sjukt bra på mig osv. Hon kunde tillome minska sin galopp så att hon hade en väldigt kort och energisk galopp istället för den galoppen hon brukar få då hon lägger av helt och släpar fötterna.
Sen så gjorde hon jätte fina längningar och hon va typ bäst ♥
Sen så hoppade jag av och skulle ta av mig jackan...
Precis som förra gången blir hon jätte stark och springer iväg från arbetet. Hon tar typ sin chans när jag har hoppat av eller nåt. Jag sitter typ och kan inte göra nånting eftersom hon tar kontrollen helt och hållet. Sen förstörde det ännu mer när vi skulle göra förvänd galopp som hon tycker är jätte jobbigt och då springer hon iväg från arbetet och bara drar... Det blir typ som en dragkamp mellan oss 2.
Men som tur vare bara dålig sista 15 minuterna så vi får väll vara glada över det som var bra innan.


Träningen idag

Vi började med att rida igenom LC:1, allt satt bra förutom serpentinerna så vi gjorde om dom några gånger tills det satt.
Vi jobbade mest galopp, och gjorde då massor av serpentiner och öppnor.
Kiwi var jätteduktig men blev lite trött mot slutet och orkade inte riktigt. I den förvända galoppen bröt hon ibland av eller bytte men oftast var hon riktigt duktig faktiskt!
Nu ska hon få vila 1 dag innan vi sätter igång hårdträningen inför tävling både lördag och söndag!


Träna nu dååå


Kiwi

Red Kiwi idag på utebanan. Hon hade jättebra energi och va nästan lite överladdad. Hon busade lite men fick kontroll på henne fort.
Hon gjorde jättefina ökningar och jag kände att jag bara kunna sitta där medan hon gick asbra i både tempot och formen!
Imorgon är det Sara Rubin träning på granby igen, hoppas på att mamma eller pappa kan ta några fina bilder.


Det är ju typ fett bra väder


T8

Vi började med nåt experiment med flytande kväve som är typ -290° (varmt och skönt ju). Vi frös ner, bananer, gelé hallon, kex, tulpaner osv. En banan fastnade på min tunga och jag var tvungen att slita bort den, helvete va ont det gjorde! Har fortfarande ont :(
Aja i tävlingen så fick alla 3 lagen 17 poäng. Men eftersom ett av lagen hade fått 3/6 p på sista frågan och vi andra 4/6 p så vare vi och Enskilda Gymnasium som möttes i en utslagsfråga då man typ skulle bygga ett så högt torn som möjligt av A4 papper.... Aja gissa vad. VI VANN!! Ganska sjukt faktiskt haha! Vi är vidare till final då vi kan vinna pengar till klassresan woop woop!


VILL HA SOMMAR

Det är mars och -9°. Vill ha sommar nu tack, jag fryser


Idag

Idag har vi gått ledigt från praoen för att våran klass ska till KTH och tävla i Teknik 8an. Det är bara 3 som tävlar men vi andra ska heja typ haha.
När jag kommer hem ska jag till stallet och rida pånin kanske länge, red bara 15 minuter igår så hon måste nog jobba lite idag.


13 Mars

Idag skulle världens finaste ha fyllt 13 år ♥


Min ponny var bäst idag ♥


Cinnamon challenge

Seriöst, det här va nåt av de äckligaste jag nånsin gjort! Jag hatar kanel och äter det aldrig och har nästan aldrig gjort. Ändå tar jag en tesked fast jag vet att det är omöjligt att svälja (ja jag är galen)! Det var extremt jädra starkt och fastnade på tungan och gick varken att svälja eller spotta ut, tog typ 10 minuter att få ut allt ur munnen... Nej usch alltså...
Ursäkta mitt ansiktsuttryck men jag trodde jag var påväg att dö.


Humla

Red Humla idag, i början gick det bra men sen så orkade hon typ inte mer och började streta emot. Hon tog tag i bettet och sprang ifrån arbetet. Lite jobbigt men jag har faktiskt saknat att rida henne, senast jag red henne var några få gånger i höstas när hon precis kommit.
Aja nu ska jag kolla på desperate housewives, ADIOS


Dagen

Vi hade tydligen fått fel tid till ponnycups matchen idag så vi missade den och Tyresö fick vinsten... Alla är så sjukt jädra sura nu asså....

Aja bara för att jag inte skulle sitta inne hela dan så drog jag till stallet och gick ut med Kiwi i lite mer än 1 timme. Vi hade jättemysigt och jag kommer nog få extremt mycket träningsvärk efter idag alltså! Hon går i ett sånt jädra tempo! Tucke och Bonzie måste man typ dra fram när man är ute med dem men Kiwi skulle typ kunna dra mig efter henne ifall jag ramlat, hon bara går och går haha


Planer för Kiwi

På tisdag börjar Kiwi's hårdträning inför alla tävlingar.
Den 17/3 är det Sara Rubin träning för divison lll laget igen.
Veckan efter det, alltså v.12 ska jag mest träna program på henne och försöka rida utan spö så mycket som möjligt.
23/3 och 24/3 har jag två tävlingar. LB:1 både lördag och söndag på först Torsholma och sen på Veda. Inga speciellt stora tävlingar utan mer som träningstävlingar för att se hur hon funkar i LB eftersom jag inte får tävla LB lokalt.
Den 29/3 är det division lll och då rider jag både förklassen (LC:2) och lagklassen (LC:1)
Den 21/4 har jag anmält mig till 2 klasser på stäket. LC:1 och LB:1, får se om ponnycupen är klart eller om jag bara inte ska rida fler matcher osv, vill gärna rida båda klasserna men kanske avanmäler någon av dom.


Fina vännen

Vi skulle först rida i ridhuset men såg sen att utebanan va bra så vi gick dit istället.
Hennes bjudning var verkligen på topp och hon drog till och med iväg några gånger. Tucke var där också och han va minst lika taggad och flög i liften varannan minut.
Kiwi var i alla fall jätte fin så hon ska få vila 2 dagar nu innan hårdträningen börjar!


Ponnycup imorgon

Åhh jag är så himla tävlingssugen nuu


Sur för typ ingenting, aja godnatt

 


Min helg

Fredag: prao på förmiddan och sen Kiwi på eftermiddan, rider nog ut en stund om det inte är allt för halt

Lördag: Rider Kiwi nån gång under förmiddan

Söndag: Ponnycup dressyr på Tyresö!


Min ponny är bäst

Ska sova nu, hinner inte skriva så mycket, men imorgon blire nog lite lugnt i ridhuset och på fredag uteritt.
Ska försöka göra några tidinställda så jag slipper blogga så ofta haha, nej men jag har ju prao från 8.30 - 15.30 sen direkt hem och rida, hinner knappt tänka på bloggen.... Aja godnatt
(Tror jag råkade publicera ett helt tomt inlägg... Whatever


Tuckmill Silver 2011 ♥


Bloggen suger

Har inget att skriva om just nu... Red ut på Kiwi igår efter tävlingen, sen red jag Ludde idag och han va sjukt spänd och jätte jobbig, sen va tyglarna trasiga så dom blev alltid för långa osv...
Tills jag fått något att skiva om får ni sitta och kolla på den här bilden på mig och Jane från ponnycupen igår ;)


Ponnycupen

Ponnycupen idag gick asbra! Vårat lag fick 4 fel men jag var felfri.
Jane var jättetaggad och var värsta racerponnyn! Hon tog tag i bettet och drog, hann knappt styra henne haha.
Vi fick 53 poäng och Lidingö fick 51, alltså vann vi just den här matchen men vi vet inte om dom lägger ihop resten av poängen i nästa match eller så, lite komplicerat och jag fattar knappt själv...


SEMIFINAL

Idag äre första semifinalomgången i ponnycupen hoppning. Jag är med och rider Jane som jag tävlade jättemycket förra året och har fått extremt många placeringar med henne.
Om en timme ska va va i stallet och göra i ordning alla hästar!
NU JÄDRAR BLIRE VINST!