Bad update

Direkt efter skolan åkte jag upp till stallet och skrittade Kiwi på utebanan. Mamma hade redan mockat så det gick fort.
När vi var klara åkte vi fort hem och bytte om innan vi skulle åka till Oscar och Clara.
Vi gick hela våran familj, deras familj, deras kusiner och alla hundarna till majbrasan 10 minuter bort. De låg mitt på galopp banan där det fanns lite hinder på sidorna. Både däck och vanliga bommar och stöd.
Jag och Clara tog med Mange och hoppade lite. Herre vilken duktig hund! Han hoppade 1 meter! Han är själv 60 cm lixom, ganska bäst!


Jag och Kiwi


Läsvärt

Tycker ni alla ska gå in och läsa mina bröder Carro och Lisas blogg! Ponnyboken.blogg.se! Det är även Carro som har gjort min snygga design. Carro och Lisa rider på Veda 2 gånger i veckan, och är stallvärdinnor och tävlar ponnycupen precis som jag. Dem är både jättebra på att rida och att blogga så tycker ni helt klart ska börja följa den bloggen på en gång, fin design, sjukt fina bilder och läsvärda inlägg!
Klicka på bilden för att komma till bloggen.

Dagen

Går i skolan till halv 4, åker hem med tåget direkt och åker till Veda för att rida. Inte så taggad idag faktiskt... Är typ mega trött. Kanske taggar till när jag väl är i stallet.
Ni får en liten bild på Trocisen från igår.


Lång dag

Har vart en sjukt lång dag idag alltså... Efter tävlingen, upp till stallet och rida ut på Kiwi, hon får vila imorgon och ridas lite hårdare på tisdag så vi ska börja sätta igång henne.
Nu väntar sängen för mig, kommer somna stående annars


Trocadero LB:1

Skulle ha ridit Plopp men hade jag ridit honom 1 gång till hade jag inte gått till final, bytte därför direkt till Trocadero. Har inte ridit honom på ungefär 1 år.
Gick helt okej ändå, lite taggad i galoppen och spänd på medellinjen. Slutade på 59.310%


Frågestund Del 2


Frågestund Del 1


På väg hem

Sitter på tåget hemåt nu, bion var sjukt kul men jag håller på att spy eftersom jag aldrig ätit såhär mycket i hela mitt liv, hejdå ponnytiden! Haha skoja bara, kanske svarar på frågestunden idag istället eftersom det kan bli svårt att fixa imorgon när det är tävling, så fråga på massor nu innan jag svarar på dem!!
Snart ska det även hända lite andra grejer på bloggen, inget bestämt än men tror det kommer bli riktigt bra faktiskt!


Ändrade planer

Jag och Kiwi firade våran 6 månaders dag genom att skritta ut barbacka i ungefär 25 minuter. Gu vad hon var hungrig! Så fort hon såg grönt gräs sprang hon dit...
Nu sitter vi i bilen på väg till Täby Centrum istället för in till stan. Jag och Adam ska gå på bio istället, mamma och pappa ska fortfarande in till stan och käka lunch.
Senast jag var på bio var säkert 2 år sen, har massor av gamla biobiljetter och presentkort som gått ut för att jag inte hunnit att gå på bio. Hästarna tar så sjukt mycket tid! Men kul är det!


Älskade Kiwi

Idag har jag haft Kiwi i exakt 6 månader!
Jag hade sett Kiwi på en annons för ungefär 1 år sen. Det var långt innan vi ens började tänka på en ponny, innan vi ens började tänka på en till häst. Jag såg i alla fall Kiwi och tyckte hon var underbar, jag föreställde mig namnet med mitt namn och hur det skulle passa "Hedda Aspheim och Kiwi Querida". Jag visade henne för mamma och hon sa bara "jaja jättefin".
I November låg hon ute på annons igen. Hon hade inte de allra bästa resultaten, hon hade fått nån liten placering här och där men hon var ingen FEI ponny som gått SM sen den var 5 år. Men Kiwi var fin på sitt sätt, hon var speciell helt enkelt. Jag mailade Carolina och frågade om vi fick komma och provrida. Hon svarade att jag skulle ringa och boka tid. Ungefär 2 veckor senare ringde mamma till Carolina när vi satt i bilen på väg hem från en annan provridning. Carolina sa att hon redan hade en besiktningstid för henne på tisdagen veckan efter. Jag blev sjukt ledsen då jag visste hur fin hon var. Lite senare på kvällen ringde Carolina och sa "Jag har ångrat mig, alla som vill provrida ska få göra det"
Den 21 november åkte vi för att provrida henne, det var typ klockan 9 på kvällen och det va kolsvart. Jag hade kemiprov dagen efter och jag satt och pluggade i bilen med ficklampan från mobilen.
Hon var så sjukt fin när jag red. Jag satt och gjorde hur fina skänkelvikningar som helst, enkla byten och förvänd galopp. Hade nästan aldrig ridit en så lydig ponny förut.
Det var 2 andra familjer som ville ha henne, 1 som inte ville betala fullt pris, 1 som var 14 och hade en yngre syster, och jag som var 14 med en yngre bror. Carolina bestämde sig för att vi skulle få henne.
Den 27 November besiktigades hon, hon gick igenom utan anmärkningar och vi tog hem henne samma dag.
I början var hon ett rent helvete, hon kastade av mig var och varannan dag och vi fick longera innan varje ridpass, hon var vissa dagar seg som en ko och ville inte röra sig framåt alls... Vi tog hjälp av massa olika tränare. Anna Dufva hjälpte mig MASSOR med både bjudningen och hennes utbrott då hon drog iväg och bockade. Tränade bara för Anna 2 gånger men det har hjälp mig massor. Malin Isaksson har också hjälpt mig massor då hon verkligen förstår hur Kiwi funkar. Tränar just nu för henne så ofta jag kan. Sara Rubin som är våran lagtränare har varit en bra tränare för Kiwi, går hon inte fram vill Sara direkt ha en reaktion av spöt och inte att man bara sitter och nöter med skänkeln som det lätt blir med en häst med dålig bjudning. Jag tränar just nu för Sara ungefär var tredje vecka.
Under 6 månader har jag och Kiwi gjort världens utveckling. Från att jag har smakat grus flera gånger i veckan och har ridit mig genomsvettig i -20 bara för att hästen inte går fram till att åka ut på tävlingar och komma hem med vinster och placeringar och att hästen aldrig mera bockar och jag knappt behöver varken spö eller sporrar. Det på 6 månader tycker jag är sjukt bra! Innan jag köpte Kiwi vågade jag hoppa max 70! Kiwi har inte hoppat mycket innan heller. Nu hoppar vi helst plötsligt 1 meter tillsammans. Jag och Kiwi har blivit allra bästa vänner på 6 månader, när hon ser mig i hagen kommer hon gående, hon och jag har blivit ett team, så fort hon satts igång igen efter vilan ska vi ut på banorna och spöa alla FEI ponnys, vi ska chocka domarna och vi ska bara vara bäst. Vi hade 4 år på oss, 6 månader av de åren har redan gått. Tiden går fort och på den tid vi har kvar ska vi bara ha så roligt vi bara kan!
Nu kör vi kompis, vi grejar det här tillsammans ♥

Fredagar är bäst

Jobbade på Veda idag, inte så mycket att säga om det, vi mockade, fodrade, sopade, hjälpte barnen osv, allt som vi alltid gör. Passade inte Ella idag då Malin och Magnus är nere i Tyskland. Malin har tävlat Fleetwood där nere i 2 veckor nu, hon vann by the way Grand Prix idag på 70,38 !! Helt galet!
Imorgon ska vi upp till stallet vid klockan 8, Kiwi ska skrittas ut i 15 minuter i låg form och Bonzai ska nog gå dressyr med kandaret eftersom han fått ett jättestort sår i munnen av tränsbettet.
Vid klockan 12 drar jag familjen in till stan och käkar Thai, det var ett bra tag sen faktiskt...
Har gjort ett tidinställt som kommer upp imorgon förmiddag så håll ögonen öppna, ganska kul inlägg faktiskt!
 
 
 

Hemma

Jag och mamma åkte upp till stallet klockan 7, satte på släpet, fixade Kiwi och var påväg ut för att lasta då dem ringde och sa att veterinären hade blivit sjuk. Vi var bara tvungna att ställa in henne i boxen igen och låta henne äta klart.
Jag och mamma gick ner till utebanan och longerade henne, hon såg superren ut! Jag hoppade upp och skrittade massor, tog några långsidor i trav och galopp. Ingen hälta alls.
Vi ska försöka få igång henne till lördag nästa vecka då det är Thorsholma Cup. Nu på onsdag är det LA på 4 ben men jag tror jag avanmäler mig då vi inte vill att hon ska få någon överansträngning. Kanske rider Bonzai istället, vi får se. Nu ska jag chilla galet framför Desperate Housewives innan jag åker till Veda, vi kanske tar en sväng förbi Stockholm ridsport också, vi får väll se.

Dagen

Efter skolan åkte jag och mamma upp till stallet och jag skrittade ut på Kiwi. Hon kändes jätteren i skritten men vi travade aldrig. Vill inte slå upp nån eventuell skada eftersom hon var så bra när vi longerade sist.
När vi kom hem drog jag direkt ut på en springtur i ca 1 timme. Min kondition är nog den sämsta ever... Ska försöka springa lite oftare faktiskt.


justgirlythings

There is going to be a 2013 justgirlythings summer bucket list coming up!
http://justgirlythings.tumblr.com/tagged/summer+2013
 

Frågaaaaa

Vi kör en frågestund! Fråga på massor nu! Svarar i ett videoinlägg på söndag!!


Tack o lov

Bloggappen funkar äntligen igen!
Idag så drog jag och mamma upp till stallet bara för att mocka och packa Höör. Borstade av Kiwi en snabbis och behandlade muggen.
Igår longerade vi henne lite på utebanan. Hur ren som helst i höger varv och helt galen i vänster (höll på att bocka, göra luftsprång osv) men vi såg ingen hälta iallafall!
Imorgon ska jag skritta ut på henne lite och sen fixa massor så hon är snygg när vi ska till brunmåla på fredag morgon!


Hopptävling Colleen

Hopptävling på Colleen 7/4-2013. Dubbel nolla och en andra placering.


ÄNDA ANLEDNINGEN VARFÖR JAG VILL TILLBAKA TILL KRETA ♥


Julia och Fever 20/4-13


Så underbart bäst att det inte är sant

Carro gjorde den här lilla filmen om den här sässongens ponnycup i hoppning. Asså det är sjukt att vi är i final! vi kan antingen få silver eller guld vilket är typ fantastiskt underbart bra! Det känns verkligen som 2013 är Vallentunas år. Först ponnycupen där vi gått till final i hoppningen och vunnit ALLA matcher utom 1 i dressyren (vi fick fel tid och missade matchen = förlust...), vi har tävlat en div lll dressyr då laget kom 2a och i hoppningen div l/elit (kommer inte ihåg vad det var) kom vi fyra om flera ryttare blev placerade. Varje helg ser man länkar från equipe då någon Vallentuna ryttare har placerat sig! Asså herre va vi är grymma! Året har bara börjat och snart kommer Vallentuna va kungarna i Sverige! Vet du inte vilken klubb du ska bli medlem i eller ogillar din nuvarande klubb och vill byta men inte vet vilken du ska ta, välj seriöst Vallentuna! Alla är så sjukt gulliga och underbara och våra resultat är ju alltid bäst ;)

Tisdag

Har sovmorgon idag så jag tänkte att jag hann slänga in ett liten inlägg bara.
 
Red Plopp igår. Gick helt okej ändå, typ när jag red lätt eller i galoppen. När jag ska sitta ner blir det så sjukt skumpigt så jag blir ostadig i handen och då drar han upp huvudet och går ur form... Har typ tappat ALLA mina magmuskler sen jag slutade rida honom. 
Igår var han väldigt bråkig i början. Han sparkade väldigt mycket, bockade och reste sig. Men emellanåt gick det faktiskt rätt okej. 
Idag ska Kiwi få gå lite i ridhuset och Bonzie får antingen vila eller dressyr. 

Bilder

asså usch jag har verkligen INGA roliga bilder på varken datorn eller mobilen längre... Allt är bara gamla bilder som publiceras om och om igen. Ska försöka dra ut och fota lite nån dag snart. Har dock ingen bra kamera så jag ska tjata lite på mamma och pappa om en bra systemkamera så man kan fota hästarna i ridhuset också, blir ju bara ett suddigt streck när man tex hoppar.
Hittade btw den här bilden på pappas dator, fick värsta suget att åka till något varmt land nu...

22/4-13


Täby Centrum

Har nyss varit i Täby Centrum och handlat lite grejer. Nu ska jag hem och byta om till ridkläder och åka upp till hästarna och skritta ut på Kiwi en stund. Skrittar hon bra kanske vi travar lite för att kolla henne. Hoppas verkligen hon blir bra innan 1 Maj då vi ska debutera LA!
Aja ha en bra dag! Bloggar mer sen

Bonzie goes mad


Min dag

Jag och mamma skulle ha åkt till Täby Centrum vid 10 men då kom vi på att släpet fortfarande hade vinterdäck, man får ju inte ha det längre och vi ska till veterinären på fredag så vi var tvunga att boka tid på macken för att få hjälp och byta dem.
Medan vi väntade på våran tid åkte jag upp och red Bonzai. Herre vad han bråkade! Han tar tag i bettet och bara springer, lite jobbigt då jag är allt för liten för honom och flyger nästan av hahaha.
Mamma fick hoppa upp och rida till honom lite, sen var han hur fin som helst faktiskt.
När vi var klara i stallet åkte vi direkt till Stäket medan pappa tog hand om släpet. Jag ville jätte gärna se de andra och kom precis när Clara skulle starta. Dosse råkade hoppa ut från banan men gick direkt in igen. Domaren blev osäker på om hon var utesluten eller inte. Hon rotade i sin väska och drog upp en stor regelbok och började leta där. Hon missade alltså me rän halva Claras ritt. Hon blev inte utesluten och fick bara -2 för olydnad och eftersom domaren missat halva programmet satte hon ut 6or på allt eftersom man inte behöver skriva någon kommentar då. Hon hade säkert fått betydligt mycket högre % ifall domaren bara kollat...
Ida vann LB:1 på 68%, Rozzo var inte på topp idag men han var ändå bäst (som vanligt alltså..) Nej men han var jättefin och dom var jätteduktiga!
Julia kom precis utanför placering men Fever var typ skitfin idag!! Usch jag skulle dömt istället...

Avanmäld

Såg ingen hälta på Kiwi idag, hon kanske var pytte lite halt men det kan lika gärna vart att hon var stel efter ha vilat i 3 dagar i rad. Vi bestämde oss för att inte åka och tävla eftersom vi inte vill att hon ska bli värre igen eller något sånt. Lite jobbigt då jag var mega taggad på att tävla! Aja det blir kliniken på fredag för att kolla upp henne. Vi hade åkt även fast vi tävlat imorgon. Det är alltid bra att kolla upp sakerna innan man märker en hälta. Dem kanske ger henne nån liten spruta och hon får vila i 2-3 dagar sen kan vi rida på som vanligt igen.
Imorgon blire Täby Centrum och köpa lite saker som behövs. Ifall vi hinner åker vi eventuellt till stäket och kollar på Julia, Clara och Ida som ska tävla, följer dem annars på equipe! Gör det ni också! Lovar att dem kommer vinna.
På eftermiddagen blir det stallet, Kiwi ska gå ut och gå en stund. Jag rider nog Bonzai lite på utebanan/ridhuset, tänkte rida igenom LB:1, funderar på att starta honom 4 maj, inget klart än. Det blir i så fall bara en liten tävling hemma på Thorholma men han blir lika nervös över allt! Ett av mina mål är ju faktiskt att starta honom minst 1 gång. Har ca 5 månader kvar med honom, ska försöka göra det bästa av dem 5 månaderna och ta alla chanser jag får att rida honom!
Red honom faktiskt lite idag medan mamma longerade Kiwi, herre va han är stor! Jag måste sakta av efter 2 varv och andas. Han vad dock lite jobbig idag då han var på bråkhumör och drog upp huvudet och rusade iväg... Hoppas han är imorgon (som tydligen blev idag nu...) aja ni fattar, godnatt!


♕ Ända gången jag backar är när jag tar sats ♕

Nu ska jag verkligen ta tag i den här bloggen och satsa lite mer faktiskt. Ska försöka lägga upp mer videos och roligare inlägg och inte bara "hej idag har jag varit i skolan, hejdå" ska faktiskt försöka satsa mera nu faktiskt! Tycker att min blogg bara är tråkig just nu och jag vill verkligen få den här bloggen lite längre och den ska bli mycket bättre än vad den är nu ✪


Vill ha sommar nu


Fredaaaaaag


Apr. 18, 2013

Teknikåttan gick väll sådär. Vidare från regionssemifinalen men åkte ut i regionsfinalen, 4 poäng ifrån att få åka till Göteborg. Lite surt då vi hade vunnit om dom inte ställt om poängen till 0 inför regionsfinalen. Aja vi va bäst ändå. Vi kom tvåa och vann 5000 kr till klasskassan och massa godis!

Kiwi fick gå ut och gå idag. Shit va överladdad hon är! Hon springer iväg, bockar, snurrar runt osv. När hon travar ser hon ren ut vilket är sjukt bra!
Imorgon blire ridhuset. Skrittar fram LÄNGE så hon får komma igång, sen trava medan mamma kollar henne noggrant så hon inte är dålig. Är hon helt ren rider jag på några varv i varje gångart så jag får igenom henne. Kan tänka mig att hon kommer va riktigt stel eftersom sista riktiga arbetsdagen var i söndags... Aja vi håller tummarna på att hon är frisk nu så vi slipper stryka oss på lördag!


Tekninåttan

Idag ska min klass tävla i regionfinalen i teknikåttan, vi ska ha ett instrument som ska spela en melodi inom en viss tid helt av sig själv, ett dataprogram med nån hinderbana och frågetävling!
Nu jädrar vinner vi så vi får åka till Göteborg för riksfinal!!


Bättre

Skrittade ut på Kiwi igår. Provade att trava lite också. Hon kändes jätteren och mamma såg ingenting heller.
Idag blire vila helt och hållet och imorgon ska vi kolla henne igen, är hon bra då rider jag lite och sen tävling på lördag. Hoppas verkligen hon håller sig bra nu!


Min dag

Har en ganska lång dag i skolan idag, har matteprov en av lektionerna. Efter skolan ska jag hem och sen till stallet nån timme. Bonzie ska vila och Kiwi ska förhoppningsvis få ridas, ifall hon är bra så får hon ta det lite lugnt i ridhuset ett tag.


Snälla

Jag vill så gärna tävla så det är inte sant!
Kiwi's hälta är inte ett dugg bättre utan tvärt om! Värre! Hon haltar både i ridhuset och i stallgången, på rakt och böjt spår, med och utan ryttare. Hon är dock ren i skritten men inte alls i traven! Hoppas verkligen det är skavet/såret på vänster fram eller muggen på höger fram. Fortfarande oklart vilket ben det är, alla ser olika. Hon är varken varm eller svullen i varken hovar eller ben, mamma har försökt känna på senorna och allt känns normalt, hon har ingen puls heller. Hoppas verkligen det är muggen så vi slipper åka in och behandla henne för nån dum onödig långvarig skada som hon kommer slå upp om igen. Vi har letat efter hovböld med visitertången utan resultat...
Håller nu alla tummar jag har och ber för att hon ska hinna bli bra till på lördag då det är tävling, vill verkligen tävla nu, men vill framför allt inte ha en halt häst! Älskade Kiwi ♥


Skolan

Sitter i skolan just nu. Har inte så många lektioner idag. Kiwi ska försöka ridas ifall hon går rent. Sen måste jag plugga massor inför ett matteprov som är imorgon.... Usch är så otaggad!


Kiwi Querida, 3 år


Plopp

Hoppade Plopp idag på Veda. Asså herre va han taggar till när det är hoppning, drar innan och efter hindrena, bockar när man ska byta galopp, skakar på huvet och är bara jätteglad! Det är mycket roligare att hoppa en sån ponny än en som är snäll och bara gör det den ska och inte tar i mer än den behöver! Lite action ska det va men inte allt för mycket


THE SKY IS NOT THE LIMIT


Halt

Igår vare ju Sara rubinträning. När jag skulle börja trava fram så kändes hon jättehalt! Då bröt jag av till skritt och skrittade en liten stund innan jag började trava igen. Då kändes det bättre men fortfarande inte bra.
Träningen gick helt okej men hon blev bättre trött och droppade nästan av svett! Hon var jätte motvillig och blev nästan lite seg.
När vi var påväg hem så frågade mamma "Hon kändes inte riktigt ren va?" Och när jag tänker efter kändes hon oren nästan hela tiden faktisk...
När vi kom hem drog vi av skydden och lindarna, spolade benen och kände på dom, ingen va varmare än det andra. Vi sprang med henne och hon haltade. Mamma kände lite på hennes karleder. Massa mugg! Hon var jätte öm och ville inte alls att man kände där.
Hon har ju svarta ben så det är lite svårt att se muggen, och jag har försökt att känt efter muggen på alla fyra ben men inte hittar nånting då det antingen inte funnits något eller så har jag trott att det var lera.
Som tur har mamma världens bästa muggsalva som vi ska behandla henne med 2 gånger per dag fram tills allt är borta!
Idag får hon vila och jag kanske rider lite dressyr ifall hon är bättre på tisdag. Det är ju tävling på lördag...


Påväg till träningen

Sitter i bilen påväg till träningen för Sara Rubin nu.
Kiwi fick va ute och galoppera på utebanan igår, herre va vi galopperade... Bloggappen har inte funkat i helgen så jag har därför inte hunnit blogga eftersom jag är för lat för att sätta på en dator.


Hemma idag

Hemma från skolan idag, har sjukt ont i huvudet, antagligen för att jag flög av rätt på huvudet igår...
Hittar typ fortfarande grus i håret...
Mamma tar hand om hästarna idag, båda vilar tror jag.
Imorgon tror jag Kiwi bara ska få jogga av sig lite på utebanan eller ut i skogen en stund, på söndag är det Sara Rubin träning igen, ska försöka jobba på att hon inte ska gå i pass i skritten och lite andra smågrejer.
Btw, följ min nya twitter eftersom jag inte kan logga in på gamla, nya är @heddzor !

Smakade grus idag

Hoppträningen gick varken bra eller dåligt. Vi hoppade en serie med hinder mellan 50-85 cm, sen så hade vi ganska höga hinder på de andra hindrena som var räcken och oxrar. Åkte av en gång då jag inte var beredd på att hon skulle hoppa av så pass tidigt. Har sjukt ont i huvudet nu eftersom jag landade med huvudet först sen ansiktet. Tror seriöst jag råkade svälja sand, fick massor mellan tänderna också, lagom gott faktiskt.
Kiwi stannade minst 5 gånger på ett och samma hinder, rev det 1 gång också. Höll på att åka av då hon stannade flera gånger faktiskt. Det var en väldigt skarp sväng innan och hon hann inte riktigt öka innan hindret.
Men när hon väl hoppade var hon superbra! Hennes bakben är så sjukt fina när hon hoppar! Hon hoppar lagom högt över hindret och tar helst inte i allt för mycket.
Tror dock att vi satte lite väl höga krav att på henne då vi tvingade henne över en bana på 80 cm och med mig har hon hoppat som högst ett 90 cm räcke och ända banan vi gjort har varit 8 hinder och 60 cm. Förstår att hon stannade faktiskt haha, nej men hon var duktig men blev lite väl trött mot slutet bara.

Ska försöka vara med på så många hoppträningar som möjligt nu så att hon hinner komma igång med hoppningen lite också. Hon tycker det är kul men hon blir så sjukt trött efter bara några språng!
Aja nu ska jag sova, godnatt
Förlåt för världens sämsta kvalité på bilderna men dem är tagna ur filmer på mobilen, Jessica fotade lite tror jag så ifall hon har några bra bilder på mig lägger jag nog upp dem senare.


Hejsansvejsan

Kiwi gick superbra igår! Red på utebanan och jobbade lite öppnor och slutor. Fick igenom vänstersidan bra också.
Ikväll blire hoppträning på såstaholm! Ska försöka uppdatera lite senare också, aja hejdååå


Min vecka

Onsdag: Kiwi går lite dressyr i ridhuset
Torsdag: Hoppträning på såstaholm
Fredag: rider ut på Kiwi, jobbar på Veda, passar Ella
Lördag: usekmöte, har inte bestämt vad Kiwi ska göra än
Söndag: Sara Rubin träning


Ridningen i måndags

Red Plopp på Veda i måndags.
Vi red många övningar ur LA:1 tex skänkelvikning, förvänd galopp osv. Plopp var jättefin med surar ihop i skänkelvikningarna och reser sig så sjukt jädra högt! I förvända galoppen blir han också skitsur och fattar fel. Eller vi skulle fatta fatta förvänd och då fattade han rätt istället. Han fattade innan jag kommit in på linjen.
Mamma filmade massor så jag ska kolla om man kan ta bilder ur filmerna eller om jag ska lägga upp hela filmerna.


Vill sova

För trött för att blogga just nu, kommer somna om 3 sekunder... Godnatt
Åååååhhhhh vill ha värme och sol nuuu


Hem nuu

Slutade skolan nyss och sitter på tåget påväg hem. Ska skriva lite om ridningen igår lite senare, kanske lägger upp bilder också.
Kiwi ska idag ridas dressyr eftersom hon vilade igår. Bonzai är ren nu och jag tror mamma skulle börja rida honom idag eller imorgon. Ifall han inte rids så ska han väll antagligen bara gå en stund i ridhuset.


Tävlingen igår

Jag red ju Colleen och var värdigt nervös för att det var tittiga hinder och hon brukar ju kunna stanna ibland. Hon fick 12 fel med ryttaren innan och alla fel i stopp. Hon hade inte hoppat alla hinder med henne eftersom hon inte kom till omhoppning.
Asså shit vad hon drog mot alla hinder! Körde några sjukt skarpa omhoppningssvängar och hon hoppade exakt allt utan att tveka!
Så jädra bäst! ♥
Kombinationen hade plank som hon aldrig hoppat förut, blommor överallt och läskiga bommar, skarpa svängar så hon nästan travhoppade! Hur duktig som helst!
Hamnade på en andra plats med den lille gula!


Dagen

Direkt efter tävlingen drog vi till stjärnborg för hingstvisningen. Superfina hingstar i både hoppning och dressyr, vissa hoppade typ 150 haha ganska häftigt då vi satt längst fram och såg allt också.
De va en häst som kom från England IGÅR och hoppade typ 140 och va sjukt fin i dressyren också. Så sjukt cool häst!
Sen så sprang dem med Scandic's (Patrik Kittel's häst) pappa, herre va snygg han va!
Var så sjukt fina dressyrhästar men hann inte filma för att både minnet och batteriet tog slut.
Ååhh de va jätte kul där faktiskt!!

Efter stjärnborg drog jag till stallet och red dressyr på Kiwi. Red lite moment ur FEI's inledande för ponny, tror det heter så hahah! Men hon var jätte duktig och sjukt fin! Aja imorgon får hon nya skor så då passar vi på så hon får vila lite. Rider ändå på Veda så det skulle blivit tight ifall jag ridit.
Skriver om tävlingen imorgon, ska sova nuuu


Bäst

Dubbel nolla och en andra placering!


Tävling nuuuu

Tävling på bästa Colleen nu! Svåra och läskiga hinder, kombination med plank osv. Men hon är bäst och vi får hoppas på att hon är på bra hopphumör!


Prinsen

Red Tucke första gången på ca 12 veckor!
Jag och mamma skrittade ut på honom och Kiwi, travade en liten bit.
När vi vände hemåt blev båda galna! Kiwi galopperade på stället och flög i luften flera gånger, Tucke traktade och bråkade massor. På honom äre lätt att stanna så att han står helt blickstilla men sen när man ska börja skritta igen blir han lika galen. Kiwi går inte att stanna över huvud taget, då blir hon bara värre, lättar man drar hon iväg i full galopp och bockar. Dom tillsammans var ingen bra kombination. Dom triggar igång varandra sjukt mycke!
Men vi hade riktigt mysigt innan dom blev galna haha


Helgen

Lördag: Jag och mamma rider ut en stund på ponnysarna
Söndag: Hopptävling på Veda (rsc) och sen hingstvisning på stjärnborg!


Kiwi

Sessan var hur bra som helst idag!
Övade massa skänkelvikningar, öppnor, slutor, förvänd galopp och lite 8 meters volter i galopp. Hon var jätte duktig men volterna blev lite stora eftersom hon tar lite för stora steg och vi måste därför öva på att korta galoppen lite.
Men annars var hon hur fin som helst!


Mot hästarna!

Kiwi ska joggas på utebanan, öva in lite av momenten ur LA som inte satt 100%, har börjat kolla lite på FEI programmen och kanske rider några rörelser därifrån bara för att se hur hon är på den nivån, Tucke ska få vila och Bonzie ska få gå runt utebanan i ca 10 min
Sen drar jag till Veda och passar bästa Ella!


Leran är här

Det absolut sämsta med att ha häst på våren och hösten är all lera...
Igår när jag kom till stallet gick jag först förbi Bonzie som såg helt sjuk ut, sen gick jag vidare och kollade in till Tucke, han såg helt okej ut faktiskt, sen gick jag till Kiwi och hon hade lera typ över hela henne... Jag hade hoppats på att hon inte var en häst som tyckte om att rulla sig men hon såg väldigt glad ut faktiskt...
Sen skulle jag gå och hämta mina grejer i skåpet och såg att Tucke hade vänt lite på sig. Hela vänstersidan var FULL av lera! Som om han hade legat i leran exakt typ hela dagen. Han är typ kär i lera...

Hästisarna

Vi gick ut med hästarna i typ 20-30 minuter. Sprang lite med Bonzie han såg fortfarande halt ut.
Vi kollade efter hovböld när vi kommit tillbaka och inget syntes. Men han hade lite tecken på att det kan vara strålröta eller nån skit mellan sulan och snösulan. Aja det kan vara vad som helst. Han får nya skor på måndag, så ifall det inte blir bättre efter det eller om hovslagaren inte hittat nåt får vi väll åka in och kolla honom.

Imorgon ska Kiwi få ännu en till vilodag och ridas ut lite. Skritt, trav och galopp ifall det är bra underlag, inga krav alls utan bara ut och mysa lite!


Stallet

Sitter i bilen mot stallet nu. Båda hästarna ska få gå ut en sväng , Bonzie är ju lite halt och Kiwi ska få vila, adios


Hoppning

Idag drog jag och Wendela upp till Thorsholma och hoppade hästarna lite.
Kiwi var sjukt fin faktiskt!
Vi hade 1 oxer som i början var ca 65cm men som vi sen höjde till 75cm, 1 räcke som först låg på 70cm men som vi höjde till 90cm, och sen så hade vi ett litet hinder med sockerbitar, först var det bara ett kryss, sen blev det ett räcke med en vattenmatta under.
Kiwi fattade inte varför vattenmattan va där alls. Först hade vi bara den och inga bommar över. Rendes typ flög omkring och kastade sig när hon skulle över men Kiwi typ springer rätt på den, hahaha så himla skön, galopperar rätt i vattenmattan istället för att hoppa över!
Men när vi satte den under hindret blev Rendes lite mindre tittig och Kiwi brydde sig inte alls.
Rendes har med Wendela hoppat 1,25m och det var därför räcket var ganska högt, så att Rendes inte bara skulle få hoppa 60-70 hinder.
Men Kiwi kändes så sjukt bra framåt och jätte positiv så jag tänkte "visst varför inte? Yolo" så jag hoppade räcket 2 gånger, asså shit va duktig hon va! Första gången blev nästan så att hon hoppade stillastående för att hon var lite osäker men gången efter tyckte hon det var sjukt kul så drog hon på massor!

Fick faktiskt prova på att hoppa Rendes några språng också. Asså herre va stark och stor hon är!! Jag trodde jag skulle döö ! När jag höll på att hoppa upp så tänkte jag att jag först skulle trava lite, sen komma på oxern, sen räcket. Men så blev det inte riktigt... Vågade inte hahah! Hon drog bara iväg innan och efter hindret! Jag hoppade det lilla hindret i trav typ 2 gånger, ändå så drar hon efter, asså jag kände att jag hade 0 kontroll och då ville jag inte hoppa så himla högt/mycket på en häst jag aldrig ridit haha!
Men hon hoppade faktiskt jättebra med Wendela!

Båda pållarna var superduktiga och imorgon får Kiwi lite vila/uteritt i skritt ♥


Det är ju typ vår ♥


Wendy

Var ju och red med Wendela idag, Kiwi skrittade mycket på långa tyglar men travade och galopperade lite också. Medan jag skrittade kollade jag + filmade Wendela när hon red Rendes. Hon var faktiskt riktigt fin! Har lite bilder att lägga upp på dem sen.
Kiwi var riktigt taggad och drog iväg och bockade en gång. Försökte få henne att vila på steget som Gunilla Åkerman (domaren från igår) bad mig att göra. Hon gick helt okej faktiskt. Kunde varit lite mer energi men hon var lite trött idag. Hon har ju faktiskt fått ta i ganska mycket senaste dagarna.


2 April

Idag så ska jag och Wendela ta tåget upp till Thorsholma och rida Kiwi och Rendes.
Ska försöka ta det lite lugnt då hon har vart i ett släp i nästan hela helgen. Blir nog massa skritt och lite trav, bara så att hon får röra på sig.
Jag är så jädra stolt över hennes prestationer den här helgen! 3 starter varav 2 var tävling. 72,14% , 67,59% och 68,95%, hon är ju bara för bra ♥


Programridningen idag

Framridningen gick bra och hon var framåt och lydig.
Väl när jag börjat rida gick det lite för fort haha. Domaren sa att hon måste vila mer på steget. Hennes bjudning är ju toppen nu men jag har inte riktigt vänja mig än så jag trycker på fast det inte behövs, det blir bara överilat istället för att det är ett lugnt lagom tempo men ändå med energi.
Aja, alla moment satt jättebra och hon fick 8or på båda förvända galopperna och 7or på skänkelvikningarna som jag faktiskt inte tycker var så jättebra för att vara henne.
Fick 68,95% och massa bra tips av domaren, är riktigt nöjd för att vara första LA!