Storm

Snöar och blåser extremt mycket. Blir nog inge skidor idag...


justgirlythings


Allsvenskan

Nu har Sara valt ut vilka som ska rida allsvenskan division 3, i alla fall för första matchen och sen kanske dom byter runt lite i de andra omgångarna. Men de hon valde var jag, Clara, Ida och Julia.
Va först lite negativ när jag fick höra det eftersom det är rsc dressyr samtidigt som första tävlingen som är på Vällingby. Men sen kom jag på att det säkert är ganska roligt på Vällingby med alla privatkompisar som jag nästan aldrig träffar annars än träningarna för Sara osv. Sen så hade jag typ ändå inget annat val än och rida på Kiwi eftersom alla hade blivit fett sura om jag sa nej haha.
Men jag har i alla fall anmält mig till förklassen nu och sen hamnar jag i lagklassen automatiskt sen ändå.
NU JÄDRAR BLIRE FINAL!!


...

Jag har 2 men ingen av dom vill leka med mig :(

That's me


Rolig x2


Måndag

Idag så vare jättebra väder så vi åkte skidor från 9 till halv 5 då liftarna stänger. Hittade en massa roliga backar och små hopp i skogen.
När vi åkt klart och vilat ett tag så drog vi ut i kälkbacken och åkte pulka. Det gick extremt fort och om man ramlade flög man flera meter. Adam flög utanför banan en gång och kom ner långt efter oss. Vi försökte komma i tid till bergbanan men missade den varje gång. På torsdag ska vi köra igen och då jädrar skare gå undan!


Paus

Har nyss tagit en liten paus eftersom vi åkt några timmar i sträck. Snart drar vi ut igen bara jag, Clara, Oscar och Adam! Då jäklar får alla akta på sig för vi åker i 200km/h!


;)


Tävlingar 2013

 
Har sett ut lite tävlingar på Kiwi nu i vår. Lite lokala LC - LB beroende på när ponnycupen tar slut. Eftersom jag inte kan tävla högre än LC på Kiwi parallelt med ponnycupen så får LB-LA vänta lite, men så fort pc är klart så är LC tiden slut haha, de programmen är inte hennes grej, alldeles för mycket övergånga från trav-skritt osv.
Sen så ska jag antagligen på ett ponnymeeting på Gripens Ryttarförening i slutet av Juni. Det är allt från LC - FEI klasser. Hoppas att vi får till det också för det hade vart grymt kul!
Snart så ska ju Adam börja hopptävla Kiwi också, då tänkte vi att jag åker ut på ett par clear round eller pay and jump nån gång sådär bara för att hon ska bli lite van så att Adam kan bara tuta och köra så fort han känner sig redo att tävla henne.
 
Ridskolecupen börjar den 29 mars och det är dressyr och jag är sjukt taggad
 
29/3 - Dressyr - Domare Marlene Kamsvik
7/4 - Hoppning
28/4 - prel Dressyr
5/5 - prel hoppning (krockar med väsby)
 
Sen så äre rsc final 6/6 samtidigt som det är torsholma-cup final. Men ifall jag går till final i rsc så väljer jag helt klart det före th-cup.
Har också några th-cup tävlingar nu under våren, den första är 23/3 sen är det 1-2 st till tror jag.
 
Ponnycupen är klar i hoppningen och i dressyren har vi några kvar varav jag rider 1 (Tyresö bortaplan 10/3). Sen så är vi ju i semifinal i hoppning och kommer antagligen dit i dressyren också. Så ifall jag rider nån av dom eller eventuellt finalen så har jag några matcher kvar.
 
Jag är så sjukt taggad på tävlingar 2013! Nu kör vi!
 
 

I liften


Grym dag

Först kändes mina skidor sjukt vingliga och alldeles för långa men sen fattade jag hur jag skulle köra och då gick det mycket bättre.
När vi åkt klart för dan så drog vi till hotellet och myste tills Oscar och Clara kom. Efter ett tag gick vi ner och åt middag typ i racerfart, haha!
När vi ätit klart gick jag, Oscar, Clara och Adam ut till kälkbacken och körde ner på plastpåsar eller på knäna/ryggen/rumporna hahah det var sjukt halt och brant där, men de va extremt kul och det gick asfort och ingen fick stopp. Vi antog att man inte fick åka utan pulka så att så fort bergbanan eller nån pistmaskin kom så kastade vi oss ut i djupsnön. När jag stod upp hade jag snö upp till mitten av låren.
När vi åkt klart sprang vi direkt upp på rummen och gick ut och badade i badtunnorna i typ 2 timmar. Sprang ut och rullade oss i snön var femte minut och sen i igen.
Efter ett tag blev vi skittrötta och då gick vi upp på rummen igen och kollade på film och käkade chips haha LOL


@ hummelstugan


Framme

Kom fram till Östersund för nån timme sen och har nyss ätit middag. Upp imorgon för att äta frukost sen vidare till Åre. Ut i backen och åka massa skidor sen checka in på mysigaste hotellet nånsin ♥


Åre

Nu drar vi iväg till Åre om typ en kvart så jag slänger ihop ett litet kort inlägg bara. Försökte hitta på några idér om tidinställda inlägg men kom inte på något alls... Kommer säkert något sen. Bloggar isf från pappas dator när vi är framme och har internet
aja... ADIOS

Brit awards

Sitter och kollar på reprisen av brit awards. Ska gå och lägga mig snart eftersom vi ska upp jättetidigt för att åka och rida. Direkt när vi kommer hem så drar vi till Östersund och sover där en natt och på söndag morgon åker vi vidare till Åre och åker skidor hela dan och checkar in på hotellet (som är världens bästa btw) sen på eftermiddagen.
Ska försöka göra en massa tidinställda inför hela veckan eftersom jag inte kommer hinna att blogga varje dag i Åre.


VÄRLDENS SNYGGASTE BLOGG

Har nyss fått världens snyggaste blogg eftersom att Carro har suttit några dagar och gjort en sjukt fin design till mig ♥


Btw

• Vi handlade lite innan vi åkte till stallet idag. Skulle köpa ett regntäcke och kom ut med 1 regntäcke, 1 fleecetäcke och 1 pikeur kavaj...
• Bästaste Carro håller på att fixa en design till mig just nu. Har sett lite och den är SJUKT SNYGG!
• Min storhäst är kär i min ponny och min ponny är kär i en nordsvensk...


Fredag imorgon ♥

Min fredag blir:
Vakna, Skola, hem, rida, hem, passa Ella, hem, packa till Åre, äta, sova.
Är så sjukt trött så jag känner att jag behöver sportlov nu. Sen så har jag ju 2 veckors prao direkt efter sportlovet så jag blir borta från skolan i 3 veckor medan alla andra blir borta 1 lol.
Aja nu ska jag sova, ska försöka skriva om träningen igår nån gång imorgon.
Ska göra massa tidsinställda som kommer komma då jag är borta så att inte bloggen helt dör...


Död

Är så sjukt trött efter träningen idag. Både jag och ponnyn kommer sova riktigt gott inatt. Skriver mer om de imorgon... Nu ska jag sova


Träning

Kom nyss på att det är Sara Rubin träning idag på granby. Jag rider med Julia i 45 minuter klockan 19.15 så vi lastar runt 18.00-18.20.
SJUKT TAGGAD


Skolan

Är i skolan och har svenska nu. Har en lektion kvar, sen drar jag hem och pluggar ihjäl mig till franska och fysikprov imorgon. Så det blir en helt hästfri dag. Efter imorgon så har jag inga mer prov innan sportlovet + 2 veckor prao + en vecka till innan nästa prov. Känns ganska underbart faktiskt♥


min vecka

Tisdag: Adam rider Kiwi och jag måste plugga maaaassooorrr
Onsdag: Dressyr på Kiwi jag har typ iiiingaaa läxor för på onsdag har jag mina 2 sista prov innan sportlovet!
Torsdag: Kiwi dressyr tror jag
Fredag: Rider ut på Kiwi och sen passa Ella
Lördag: Rider Kiwi på morgonen och sen drar vi till Åre!

2013

Har sjukt mycket som jag vill göra under 2013! Har redan börjat se ut tävlingar som jag vill åka på osv. Kommer skriva om det i ett eget inlägg sen. Sen har vi börjat snacka om ifall vi ska åka nån stans över jul. Först tänkte vi mexico och nu är vi inne på thailand men vi var ju där typ 2008 och det var inte direkt mitt favoritställe. Kreta var sjukt mycket mysigare på nåt sätt haha. Sen så ska vi ju till Åre nu v.9 och sen kanske vi ska till Paris i Maj och antagligen åker vi till Danmark för att kolla på EM och till Norge för nån släktträff tror jag.
Men jag har sånna sjukt stora planer för Kiwi och har typ gjort en lista för mina mål i ridningen under 2013. Har faktsikt redan bockat av några punkter.
Det jobbigaste med att ha egen häst och rida på ridskola är att alla tävlingar krockar! Den här våren ska jag satsa mer på ridskolan än Kiwi eftersom det är trots allt vårt första år tsm och vi måste bygga upp hennes självförtroende lite också, så därför kan vi inte åka ut och tävla varenda helg. Sen så är det mitt sista ponnycups år också, alltså blir nästa år lite lugnare. Kommer antagligen ha tävlingar nästan varje helg om några veckor.
 
På onsdag är det Sara träning igen. Då ska hon ta ut laget för första division 3 tävlingen den 29/3 på Vällingby. Det skulle i så fall bli våran första lokala tävling. Eftersom det inte finns några andra LC:er och vi får inte tävla högre pga ponnycupen jäkla skitregler... Aja vi ska skippa första omgången dels för att jag inte vill ha så mycket press från laget på vår första lokala tävling och för att det krockar med rsc dressyr på veda.
Men så fort ponnycupen är slut, då jäklar blire ut och tävla! Nu under våren fram till typ maj ska hon sättas igång med tävlingar lite långsamt, sen kör vi hårt mot OS 2016 hahahah lol

igår

Igår så tränade jag ju för Malin Isaksson. Vi jobbade mycket med att stretcha hennes yttersida i vänster varv där hon har svårast, speciellt i galoppen. Hon var sjukt fin och jätteduktig! har några bilder fast dom är på mammas mobil så dom kommer upp ikväll eller imorgon
hon var lite rosa hahaha
 
Sen drog jag ut på Bonzai ett tag. Jäklar vad han körde. Vi travade och galopperade i djupsnön och jag fick knappt stopp på honom. Men ibland stannade han och drog upp huvudet och vägrade gå fram eller tillome backa, tryckte jag då på för mycket reste han sig.. Fast han blir typ lite så på det bettet. Men vi hade askul haha!

PONNYCUP

Idag vare ju ponnycup i hoppning hemma mot Sundby. Plopp var på framridningen lite loj men blev mer taggad inne på banan. När vi hoppade fram så var han lite otaggad och tjurig.
Men sen när vi väl hade startat kom han igång. Han slog i ettan men rev aldrig. Då tryckte jag på lite och istället för att lyssna tjurade han ihop och stannade upp. Trodde han aldrig skulle få igång farten till tvåan som var en oxer men det gick bra och han hoppade resten av banan felfritt. Vi fick även silvret, lite kul eftersom det var min sista hoppmatch nånsin (kanske rider semifinalen också men det är inte säkert än)
Nu drar jag iväg för träning på Prinsessan för Malin Isaksson, tagga tagga tagga

Pc

Ponnycup på gosisen imorgon! Nu jäklar skare bli final!


ge mig sommar

standard

Tagga Romme!

Bussen ska gå 05.45 och tåget dit går 05.11... Jag kommer dö.


Glad alla ♥- dag


Konfaträff

Blev en hästfri dag eftersom jag ska till Tibble på konfaträff nu. När jag kommer hem ska jag plugga biologi och sen sova haha. Imorgon rider jag Kiwi en stund i ridhuset tror jag.


justgirlythings

you can do anything you put your mind to.
 

Fina flickan


I'm A fucking unicorn


This is love

Plopp i ponnycupen mot Sundby nu på söndag. Så sjukt taggad! Nu jäklar blire vinst!


Plopp

Hoppade Plopp idag. Han var helt okej i dressyren i början men hann inte få igenom det jag ville eftersom vi började hoppa rätt fort.
I början när vi hoppade så körde han på som f*n. Hahahah. Han drog mot hindret, hoppade, drog efter hindret hahah så jäkla kul.
Men sen när vi skulle hoppa bana började vi sist av alla, då hade han stelnat till lite och blev lite segare och lyssnade inte lika bra för hjälperna. Sen red jag som en kratta då också... Han sprang på sidan av ett hinder som och vi hoppade ett hinder 2 gånger för att jag hade dålig sist över hahaha. Pappa tog lite bilder tror jag så jag ska kolla igenom om de är nånting att ha och i så fall lägger jag upp några nån dag.

Åååhh jag är så sjukt taggad på att tävla just nu!!


Så jag


sämst update

Idag var jag, Vilma, Fanny och Andreas på gudtjänst i tibble kyrka fattar inte hur jag orkar skippa min sovmorgon för den där jävla konfirmationsskiten. När det var klart gick jag och Fanny och käkade semlor i kyrkan haha sen gick vi till täby centrum och hängde där till typ halv 4. Vi stod i kön på hemköp i typ en halvtimme pga av en jävla gubbe som inte visste hur man handlade, orkar inte hahahah. aja men vi hade skitkul
Sen drog jag till stallet och red Kiwi. Hon var en riktig jäkla bitch. Om jag bad henne att gå in på en volt så sa hon istället "nää jag känner för att kasta mig hit istället, dra upp huvudet och göra dig skitförbannad". Så höll hon på ungefär hela tiden. Bocka gjorde hon också.. Tillslut bad jag mamma hoppa upp och rida lite. Jag travade ner Bonzai och hon läxade upp Kiwi lite haha 

Bilderna

Såg nyss att bilderna sög. Det var 4 st, 1 jättesuddig, 1 hoppar hon jättefult på, 2 långt ifrån och låga hinder. hahaha så jäkla ovärt att ens ladda upp aja här är dom i alla fall, lite mindre bara, hatar min dator
 

Hoppningen

↑ Hoppade den här banan ↑
Vi började med att rida kavaletti över bommarna på långsidan. Sen hoppade jag fram lite på krysset medan mamam byggde upp hindrerna.
Jag hoppade banan som ni ser ovan några gånger i båda varven. Oxrarna var ca 50 för att de va sjukt snäv sväng och hon tyckte det var ganska svårt även fast vi hade lågt. Långsidan hindrerna började på typ 60 och slutade på 75. Hon var sjukt duktig men lite trött. Tror vi måste klippa henne snart "/
Aja bilderna från träningen (blev typ 4 hahahah) håller på att ladda så jag lägger upp dom i ett eget inlägg sen ;) 

Hoppa

Nu ska vi upp till stallet och hoppa prinsessan, va ett tag sen nu


success

 
 

Dagen

Kiwi fick gå lite dressyr i ridhuset idag. Hon var lite jobbig och ofokuserad men ändå helt okej.
Efter Kiwi åkte jag upp till Veda och passade Ella och sen direkt hem och kollade på film haha standard.


Matarbete

Idag vare markarbete och Kiwi var riktigt duktig faktiskt. Vi hade lite övningar där man skulle öka och minska, den körde vi i alla gångarter och sen körde vi några serpentiner med bommar fast med en hand. Där skrittade vi bara. Det lät enkelt men det var sjukt svårt för man behövde svänga direkt när man kommit över ena bommen för att hinna med nästa.
Imorgon ska jag upp och ta hand om Kiwi och Tucke. Rider ut en sväng på Kiwi och sen direkt till Veda.


ge mig mat

Jag är så jävla hungrig att jag kommer dö.  
 
 

Kiwi

Kiwi var sjukt fin idag! Red med musik i öronen så att jag skulle bli mer avslappnad och sluta tänka på allt runtomkring. Det funkade sjukt bra och man märkte direkt på henne att hon blev avslappnad när jag blev det.


Skoolaaa

Har nyss haft matteprov och sitter på svenskan och orkar inte läsa hehe, snart äre lunch och efter det har jag 2 lektioner sen hem ♥
Oseriös bild btw


sant

this is true fucking shit

Hej

Igår så var jag hemma och pluggade matte hela kvällen medan mamma och Adam var hos hästarna.
Idag ska jag rida lite dressyr på Kiwi och imorgon blire markarbete


instagram

Följ mig på instagram @heddaaspheim

återförenade

Red Plopp idag ♥ Har inte ridit honom sen KM ungefär. ååh så gosig ♥ Han är ju typ bäst. Han va sjukt jobbig idag. tittig i hörnen och ville mest springa, bocka eller resa sig. Men ibland var han riktigt fin faktiskt. Har saknat honom massor haha
Ni får en KM bild ♥

Ponnycupen i helgen

 
Jag startar näst sist på båda filmerna så om ni inte orkar kolla igenom alla spola fram lite.
Här är lite bilder från Täby matchen också.

Bilder

Här är lite bilder från träningen i söndags då Carro var med och fotade.
ignorera mitt face på bilderna
Ni får en bild på Clara och Dosse också haha

.


ponnycupen

Asså jag tror jag dör
Sundbys hästar var jätte fina och för dom så rev en häst och en häst vägrade ut sig på sista hindret. Vi var bara tvungna att få max en ryttare med fel. Sofias häst var extemt pigg så ifall den blev för pigg kunde det ju gå hur som helst. Moas häst var den som vägrade ut sig så vi var nästan beredda med att det resultatet skulle räknas bort eftersom hon var sjukt tittig, Vilmas häst var den som rev och Adams häst var ett b-ponny russ som slog i bommarna hela tiden. Jag höll på att dö av nervositet.
Jag fick rida en häst som hette Kaluha och var jätte fin med sjukt mysig galopp.
Jag trodde faktiskt att Moas häst skulle stanna eftersom den vägrade ut sig för hemmaryttaren som säkert ridit henne massor.
Men gissa vad, ALLA blev felfria och VI VANN!! Sofia fick guldet och nu till det allra bästa, VALLENTUNA ÄR VIDARE TILL SEMIFINAL I HOPPNINGEN!!!!!!!!
Vi är fan extrema! Förra året blev alla oavgjorda utom typ 2 som vi förlorade, nu har vi vunnit alla utom 2 varav en blev oavgjord och en förlorade vi, och vi har bara en match kvar. Vi har alltså 11 poäng och 7 ridna matcher. Veda forever ♥
Här va ponnyn jag red haha
 
 

Träningen idag

Kiwi var sjukt fin på träningen idag! Gick jättestadig i formen och bra bjudning. Vi jobbade massor av fattningar, skänkelvikningar, serpentiner och volter. Hon var faktiskt jätte duktig. Fick rida utan stigbyglar så att jag skulle få ner benen också, funkade rätt så bra men det blev lite jobbigt efter ett tag.
Carro håller på att fixa bilderna så dom kommer nog upp idag eller imorgon
Ni får en av pappas bilder så länge

Söt hedda

hahaha så jäkla ful
första bilden är från våren 2010 och andra hösten 2009
typ inte ens länge sen

Bäst

Tränat nyss, skriver mer om det sen, har maaaassaaa bilder att lägga upp


Ponnycupen

Idag vare ponnycup på täby och jag fick en urgillig liten c-ponny som hette Fax. Han såg lite seg ut för hemma ryttaren men med mig kändes han ganska taggad. I alla fall på framridningen, han blev lite segare på banan sen då han var extremt trött.
Matchen slutade oavgjord och Jojjo fick silver och guldet fick min häst fast med hemma ryttaren.
Carro har både filmat och fotat så det kommer nog upp imorgon, nu ska jag sova. Godnatt.

min söndag

Min tid imorgon 10.15 och vi trodde det skulle bli försent men nu räknade vi ut att vi hann. Så jag är där till typ 10 och sen rider jag 45 minuter samtidigt med Clara och Dosse. sen lastar vi och drar hem, sen direkt mot sundby för en till ponnycup. Skönt att slippa gå upp 5... kaninerna ville inte ens ha mat imorse för att dom är vana att få den runt 8 och inte 6 haha

Träning lördag

solen hade inte ens gått upp när vi lastade...
Idag vare ju träning på Granby inför allsvenskan. Vi kom till stallet först av alla, gjorde iording henne medans hos åt sin mat och sen drog vi.
Det kändes helt okej men hon var lite stark och att hon blev får lång och för låg i galopplängningarna. Men när jag kollade på filmen så såg det ganska bra ut faktiskt haha. Mamma och pappa filmade lite på deras mobiler så jag har tagit bilder därifrån. Imorgon följer Carro med och fotar så då blire lite bättre bilder ;)
Nu blire usekmöte sen ponnycup på täby
 

Påväg mot granby

Hästen står bak i trailern och nu är vi påväg mot granby. Börjar rida fram om ca 10 minuter och börjar träna halv 9 ;)



Min lördag

upp 5, åka 6, lasta 7, rida fram 8, börja träna 8.30, lasta 9, lasta ur 9.30, sen göra klart allt i stallet, sen hem och byta om till tävlingskläder, sen usekmöte, direkt till Ponnycup på Täby, sen hem byta om till vanliga kläder, sen middag hos familjen Isaksson.
Sen ungefär samma sak på söndan


Sommar

 
Längtar som fan till sommaren! Förra året så hade jag planerat aslänge innan vad jag skulle göra under sommaren men nu har jag ingen aning... Vi kanske ska åka och kolla på EM i Danmark. Ska nog åka på ett meeting med Kiwi som Carolinas klubb anordnar. Vill också gå på läger på veda eller åka nån stans med Kiwi.
Vill åka nånstans med hästarna och rida på långritt eller bada eller nåt haha.

So prov suger

ÅÅHH jag får damp på mig själv! Har typ nåt jäkla beroende att rita på mina so prov. Inte på nåt annat prov utan bara so! Jag ritar typ gubbar skit och nu gjorde jag en simmande isbjörn, wtf?


FRIDAAYYY

Sitter i skolan och väntar på att vi ska börja. Har ett prov som sista lektion sen slutar vi 11.40, ganska nice faktiskt. Efter det drar jag direkt hem och rider Kiwi. Hon var sjukt fin igår och gjorde stört fina längningar! Så det blir lite lätt idag så hon inte blir trött till träningarna i helgen.