Ponnyfredag

Åkte upp direkt efter skolan och fixade ponnysarna lite. Både Tucke och Kiwi fick sig ett varv runt fältet i alla gångarter. Båda var jätte svettiga och jag hade ju ändå bara ridit 1 varv, men det var så sjuukt varmt!
Efter jag ridit båda åkte jag upp till Veda och passade Ella och efter det direkt upp till Thorholma igen och hälsade på Vimsa!! Asså döö va snygg han är! Hur cool och lugn som helst. Förutom då det kommer en annan häst. Då börjar han skrika lite hehehe. Men asså shit va han kommer sopa banorna i höst!
Ska ta lite bilder på honom nån dag så ni får se, han är dö vacker !


Ärevarv Norrtälje 26/5-13 Vinst 70,56%

Här är filmen från ärevarvet förra helgen. Filmen startade efter jag hälsat alltså glömde jag inte att göra det. Var lite konstigt med speakern men aja skitsamma, här är filmen iaf!


Saker framöver

Den här veckan är ju somsagt fullproppad med saker.
Imorgon så kommer Kiwi's kärlek Vimsa till Torsholma!! Julia har köpt en 5 årig godkänd hingst som heter Linsa Vimsalabim och är hur snygg som helst! Han flyttar imorgon in i Bonzai's gamla box. Bonzie har fått flytta två steg bara för att Vimsa inte ska stå mellan 2 ston. Så nu är Bonzai omringad av tjejer.
På lördag är det grillkväll på Veda och söndag blire gröna Lund med alla stallvärdinnor. Ska bli mega kul o vi hoppas på bra väder!
Nästa vecka går vi bara 3 dagar i skolan varav 2 av dem är riktiga skoldagar. På torsdag är det RSC final dressyr och hoppning.

Ska skriva lite mer inlägg antagligen imorgon som ska komma ut tidsinställt under nästa vecka, men asså shit, SNART ÄR DET SOMMARLOOOV!!!


Dålig uppdatering

Har massor i skolan den här veckan nu precis innan betygen ska sättas så uppdateringen kommer vara ganska dålig faktiskt.
Ska försöka att blogga så mycket som möjligt. Filmer och bilder från i söndags kommer också upp snart, loooovar


Tävlingen idag

Första klassen (LC:1): Framridningen gick bra. Det var bara jag och en till inne på framridningen så jag var nästan helt ensam vilket var superskönt! Hon gick jättebra och jag red fram lagom länge. Väl inne på banan gick hon superfint och inga stora missar och det resulterade med att jag vann klassen på 70,56%!!

Andra klassen (LB:1): Herre vad det regnade under den här klassen.... ALLA skulle vara i ridhuset samtidigt. 6-7 st som red och en som ledde runt en stressad unghäst. Kaos. Fick ingenting gjort över huvud taget... När jag gick ner till banan vräkte det verkligen ner. Som tur var slutade det lite precis när jag skulle in på banan. Det regnade bara lite fortfarande men vi hade redan hunnit på genomblöta.
Väl inne på banan dog hon helt och håller och orkade inte ta ett enda steg. Hon snubblade till och med på staketet då hon inte orkade lyfta på fötterna riktigt. Med en död häst och massa småmissar fick vi 65% och kom 5a, första utanför placering.

Det var en superkul dag och är meganöjd över hennes prestationer. Ska försöka lägga upp lite filmer och bilder imorgon om jag hinner. Nu ska jag ssoooovvvaaaa


Norrtälje imorgon

Går upp vid 6 för att kunna vara i stallet vid halv 8, lastar 9.
Min första start är 11.15 och den andra är vid 15.22.
Tror inte att man kan följa klasserna på equipe vilket är lite jobbigt om man är en bit ifrån tävlingsplatsen. På hufvudsta blev vi jättesena till prisutdelningen eftersom equipe hade hakat upp sig så vi kunde inte se ifall vi skulle ha med hästen eller inte. Blev lite stressigt men vi får hoppas på att parkeringen ligger nära själva banan.
Jag rider först LC:1 och sen LB:1
Hästen är nybadad och jag hoppas på att hon inte har rullat sig i boxen...
Ska försöka uppdatera så mycket som möjligt under dagen imorgon!


Dagen

Först åkte jag och mamma till hööks och handlade massor av grejer, vi köpte flätgelé, spö, strumpor, snoddar, kraft till Bonzie, munkorg, och ETT TRÄNS! Vi skulle egentligen ha lite småsaker o sen köpte vi ett träns, jätterandom! Det var superfint men smälte tyvärr in lite för mycket i hennes färg... Får se ifall jag tävlar med det imorgon eller hur jag gör. Superfint var det i alla fall, speciellt pannbandet!
Efter hööks åkte vi upp och fixade hästarna och red lite. Kiwi var helt okej, inte på topp men ändå bra. Red inte så hårt då det är tävling imorgon. Jobbade mest lösgörande och gjorde några längningar.
Aja nu ska jag äta så adiiooooos


Freeeeedaaaaag


Mot stallet nu


Ärevarv förklass LC:2

Ärevarvet i förklassen LC:2 19/5-13 Hufvudsta, trea 68.04%


Min grymma groom


Dumle

Red dressyr på Dumle igår. Han var sjukt jobbig för att så fort man tryckte på lite och ställde krav så började han sparka. I höger varv tar han tag i vänster och han blir alltså förböjd, för att få honom rak så måste man ta tag som in i helvete i vänster och då slänger han över huvet jätte mkt till vänster och sen tillbaka till höger igen. Men när man lyckas så börjar han stanna av och trycker man på då så börjar han sparka. Man måste alltid börja om när man rider och det är sjukt jobbigt för både honom och mig. Han var svettig typ överallt! Han hade vitt lödder mellan bakbenen, under schabraket, martingalen, sidostycket på tränset osv. Så sjukt jädra svettig! Men ändå energi...

Aja idag ska jag upp till Kiwi och rida i ridhuset tror jag. Ifall det inte regnar just då äre nog väldigt blött på utebanan. Men det var ett tag sen vi red i ridhuset så det blir nog bra!


Tävlingen igår

Omg! Skrev nyss världens längsta inlägg, ALLT försvann... Så irriterande!!
Aja vi kör igen:

Igår var det ju Allsvenskan div lll final på Hufvudsta!

Förklassen: Jag red fram alldeles för länge då det inte fanns några starttider och vi fick räkna ut allt själva. Självklart skulle vi råka räkna fel och det blev för länge. Precis innan start fick hon nåt ryck och började dra iväg som attan!! Fick kontroll på henne ganska fort men hon var lite spänd i det hörnet under hela ritten. Annars dog hon lite på banan men vi hade inga direkta missar. Det räckte till 68.04% och en tredjeplacering!!!

Lagklassen: lagklassen blev helt okej. Det var 3 domare och mycke hårdare bedömning. Hur jobbigt som helst. Inne på banan var hon lite jobbig då hon vad ibland seg och ibland taggad, fick en miss i högergaloppen men annars helt okej. Fick 63.966% (67%,60%,63%) och det ledde till en fjärdeplacering.
Laget var hur bäst som helst och KOM TVÅAAAA!!!!!! Förlorade med 1% mot Sundby... Jädrigt surt men sånt är livet...

Nästa år kör vi på igen men antagligen div ll istället!!


Kiwi badar lite


Bilden får tala lite för sig själv så länge


Uteritt

Imorse åkte jag upp till hagby med Kiwi för att rida ut med Ida. Super mysig väg och vi hade sjukt kul! Vi travade eller galopperade ingenting i skogen så vi gick till utebanan och red lite efter vi varit ute.
Hade sjukt mysigt verkligen och imorgon blir tävling! Rider 2 klasser varav en är lagklass, final tillome!!
Följ mig på equipe under hela dagen!


Dumle

Red ju istället för Adam i hans hoppspecial igår. Fick rida Dumle och vi började med att gå ner till ridhuset och bygga fram. Efter ett tag kom Malin och sa att det var sjukt härligt på ängarna, alla ville hellre ut då det ar extremt varmt i ridhuset!
I början var han lite bråkig och höll på att sparka, bocka, slå med huvudet osv. Men efter ungefär 15 minuter var vi framme vid ängarna där vi skulle rida lite dressyr.
Han var lite jobbig i ena varvet och sjukt stark i galoppen, men han var super mysig ändå!
När vi ridit klart där gick vi till sommarhagen och hoppade muren några gånger, asså gu va han höll på efter själva hindret!
Men det var sjukt kul verkligen!


Fick rida enöga idag

Red Dumle på hoppspecialen idag! Eller vi hoppade faktiskt ingenting förutom lite i skogen då vi valde att rida på värsta härliga uteritten istället. Skriver mer imorgon, har massa fina och härliga bilder att ladda upp också!


Prinsessan idag

Red Kiwi på volten idag. Hur fin som helst!! Kan inte ens beskriva med ord hur bra hon var! Vi övade lite skänkelvikningar, öppnor, slutor, travlängningar, ökad skritt osv. Hon var sååå duktig, hehe
Aja nu ska jag iväg till Veda för att rida hoppspecial. Kan ju säga att det var några år sen jag gjorde det...


Nu är det faktiskt sommar tycker jag


Fail


Min fina ♥

Red Kiwi på utebanan idag, asså hon var sjukt fin!! Övade lite mellanskritt, och längningar i trav och galopp. Hon sköt på hur bra som helst och jag kunde fånga upp galoppen i slutet av diagonalen hur lätt som helst utan att hon bröt av.
Imorgon blir det antingen skogen eller fältet vi får se hur vädret blir. Hon får en lite lugn dag innan vi kör på med träningen igen fram till söndag då det är PAS div lll FINAL!! Tänk om vi typ går och vinner hela skiten! Fatta vilken dröm ♥ Haha nej men vi alla ska bara rida vårt bästa och heja som attan på varandra och se till att få en grym dag med massa skoj! Ni kan följa oss på equpie hela dagen också. Några av oss rider förklassen på morgonen också.
Aja nu ska jag ta och fixa lite tidinställda inför nästa vecka då jag har massa i skolan och det kommer nog bli ganska dålig uppdatering då, men ska försöka allt jag kan, hehe

Tävlingar framöver

19/5 - Allsvenskan div lll Final, (ifall jag blir uttagen till laget) Rider i så fall LC:2 som förklass och LB:1 som lagklass.
26/5 - Norrtälje, rider 2 lokala klasser, LC:1 och LB:1
28,29,30 Juni - Gripens ponnymeeting. Rider en lokal cup vilket gör att jag rider en klass per dag, sen ska jag rida en regional LA:P1 vilket blir min debut!
Fredag: Åker dit, rider LB:1
Lördag: Debuterar LA:1 i cupen, ev ryttarfesten
Söndag: LA:1, debuterar LA:P1
 
Börjar bli lite trött på LC faktiskt, ska försöka komma upp i klasserna nu. Jag vet att hon kan, det är bara det att jag måste komma ut på de högre tävlingarna och misslyckas några gånger innan jag känner mig säker.
Men det är mer än 1 månad kvar till gripen, vi har hur mycket tid som helst på oss att träna. Nu är hon fullt igång, hon ska helst träna för tränare 1 dag i veckan. Sen så kanske det händer en sak nån vecka innan gripen som har med träningen att göra. Inget bestämt än men hoppas verkligen på det bästa. Hade varit superkul!

Hej

I måndags red jag Plopp ute i skogen. Alltså herregud vad han var galen! Han drog iväg och det gick inte att få stopp. Sen höll han på att titta på massa saker och när man skulle trycka på lite för att få tillbaka honom på stigen eller att gå framåt blev han sur och reste sig eller sparkade.
Han var ganska jobbig faktiskt...
Igår red jag Kiwi på utebanan, red igenom travprogramet ur LA:P1, vi skippade galoppen då det är förvänd och enkla byten vilket blir lite jobbigt nu när hon är precis igångsatt. Men hon var jättefin och blir mycket bättre i det programmet eftersom hon kommer upp lite med nacken då det är öppnor och slutor.
Idag ska jag rida lite i antingen ridhuset eller utebanan och imorgon blir det ut i skogen en stund.


Dålig update? Jag vet

Hinner aldrig uppdatera juuee! Nu ska jag sova, ska skriva lite om ridningen i måndags och dagens pass på Kiwi när jag vaknar, adios amigos


One direction 8 Maj, Friends Arena

Här är en film från konserten förra veckan, och bara så att alla vet är det inte jag som skriker i bakgrunden haha


Tävlingen igår

Först så var det ju ponnycup på veda. Red Colleen och det gick helt okej, inte så nöjd men det var ändå hyfsat, hon är ju som hon är, fick 65% och laget vann så nu är vi i final!!!!
Direkt efter jag startat åkte vi vidare till Vallatorp med Kiwi. Vi hade sjukt bråttom och tävlingsplatsen låg ungefär 500 meter från parkeringen. Tog alltså ett tag att gå hela vägen fram och tillbaka. Direkt efter vi lämnat vaccinationsintyget så sprang vi tillbaka till parkeringen, lastade ur, knoppade om - då hon skakat ur ALLA knoppar, sadlade, tränsade osv, vi skyndade oss till framridningen och när jag kom dit var det ett ekipage kvar och sen skulle jag in i collectningring... Jag skojar inte när jag säger att jag red fram i 5 minuter. Det var kaos alltihopa..
Kiwi är väldigt speciell, man kan bara inte bara trycka ihop henne med våld, då blir hon sur och stränger av helt, samma sak om man rider fram för länge och endast sitter och nöter.
Man måste ta det lugnt och låta henne i början gå i sin takt så lossnar hon efter ett tag.
Programmet gick inte bra alls... Hon var seg, lång, gick i en öppen form osv. Gjorde själv massa småmissar också, jag var sjukt stressad redan innan jag suttit upp. Fick 64,286% och slutade på en fjärde placering, första utanför placering. Både 2an, 3an och 4an låg väldigt jämna och det skilde bara några hundradelar...
I lagklassen gick det bättre. Red fram längre och hon var pigg och framåt! Kändes hur bra som helst. Men gick det bra för det? Nej då kommer jag in och förstör allt, fattade fel galopp, red slarviga vägar osv. Hamnade på 66,481% och en sjunde plats, 2 utanför placering. Var mycket nöjdare med den här ritten. Låg på placering in till de 5 sista ryttarna, lite synd faktiskt.
Laget kom i alla fall 2a (återigen förlorade vi mot Vällingby med 1 poäng..) vi är nu i FINAL!!!! Känns hur kul som helst! Finalen går på Hufvudsta nu på söndag. Det är LC:2 i förklassen och LB:1 i lagklassen, är sjukt taggad faktiskt! Vi ska öva på massor den här veckan nu så att vi kan vara grymma när det är final och allt!

Myser lite


Kommer bli sämst uppdatering imorgon!

Ska upp till Veda för Ponnycup vid 8, rider colleen och är sjukt mega taggad! Red henne idag lite också, gick helt okej, hon var jätte jobbig faktiskt. Red och tävlade henne massor förra våren. Nu har vi ju mest hoppat, hade alltså typ glömt bort hur man red henne i dressyren, men det gick rätt okej faktiskt. Lite spänd inne på banan bara...
DIREKT efter jag ridit imorgon åker jag vidare till vallatorp där mamma är redo med Kiwi. Rider först förklassen 11.27 och sen lagklassen 13.18. Ni följer mig och resten av laget på equipe !
Nu måste jag sova, ska försöka uppdatera under dagen, hinner ju aldrig!!


Kul dag

Vid lunch åkte vi upp till Veda för programträningen. Vi visste inte vilka hästar vi skulle ha så vi bara gjorde i ordning första bästa häst av dem vi skulle ta ner.
Vi fick välja lite vem vi skulle ta och alla tog de hästar som de gjort i ordning. Jag red Pandora och det gick helt okej faktiskt. Hade inte ridit henne på sjukt längre så jag är riktigt nöjd faktiskt... Dock var hon lite spänd och trippig inne på banan.
Imorgon blir det träning igen, tror dock att jag får en annan häst än Pandora, de flesta byter nog lite.
Efter Veda åkte jag och Carro upp till Torsholma och red hästarna på utebanan. Kiwi var rätt fin faktiskt. Imorgon ska hon få ta det lite lugnt men ändå jobba. Tävling på söndag. Hennes kondis suger men hon är ändå extremt taggad!
Imorgon är det även städdag på Torsholma, ska upp rätt tidigt...
Imorgon ska jag alltså:
• Städa på Torsholma
• Rida Kiwi
• Bada Kiwi
• Rida på Veda + bygga staket osv
• Fläta Kiwi's man och lägga fram alla grejer inför söndag

Det kommer bli en sjukt lång dag imorgon så jag borde nog sova nu, godnatt!


Gissa vad!

VALLENTUNA FICK PONNYCUPS GULD I HOPPNING!!!!!!!!
Det här är så sjukt! 2 oavgjorda, 1 förlust, resten vinster, vinst i båda semifinalerna och nu guldet! 2013 är verkligen Vallentunas år!


Halloj

Efter skolan ska jag fort upp till stallet och rida Sessan på utebanan lite. Hon ska jobbas lite hårdare på lagom stora volter. Efter det ska jag hem och duscha innan vi åker för att hämta upp Hanna och Lisa och sen mot konserten!!! Vi kommer vara där ganska mycket tidigt innan, vi ska försöka passa på att äta på mc donalds också (om det inte är 1719161991 andra människor som också ska äta just då...)
Tror det kommer bli en toppendag i alla fall! Ska försöka uppdatera lite efter jag ridit Kiwi och ikväll också !


Dagen

Red Kiwi en stund på utebanan och sen skrittade jag ut massa i skogen. Så sjuk bra väder nu! Man måste ju passa på hehehe,
Kiwi var riktigt fin faktiskt ! Vi ska sätta igång henne mer och mer nu inför söndag! Rider just nu på ganska stora volter och runt fyrkanten i trav och galopp. Det är ju bara LC då minsta travvolten är 15 m och minsta galoppvolten är 20 m, alltså kommer det inte bli några problem för henne! Hon har ju faktiskt varit frisk i minst 2 veckor nu!
Efter jag ridit fick Kiwi bada lite eftersom hon var så sjukt dammig!! Ska schamponera henne på lördag kväll också så att hon är helt glänsande inför tävlingen! Nu spolade jag bara bort allt damm så att hon skulle se hyfsat okej ut... Skämdes lite över henne idag...


Hej Hej

Åh va sur jag blir! Hade nyss skrivit världens längsta inlägg som bara försvann!
Sitter just nu i skolan och ska snart ha franska hörförståelse.
Har inte så många lektioner idag vilket är hur skönt som helst. Ska direkt efter jag slutat till Täby centrum och skaffa lite grejer inför konserten imorgon. Är sjukt taggad! Kommer somna direkt när jag kommer hem imorgon...
Aja ni får några söta bilder på Trixa att kolla på hahha, älskar B ponnysar!


Min vecka

Är hemma och sjuk idag, har brutalt ont i halsen och huvet... Ska försöka fixa lite tidinställda om jag hinner, ska plugga massor också.
Igår var Kiwi hos equiterapeften, hon tyckte att Kiwi var en frisk och sund ponny men var liite överansträngd vilket gjort henne lite halt. Hon tyckte vi skulle åka in och behandla framkotorna (trooor jag det var...) när tävlingssässongen är slut så får hon kanske lättare att röra sig i fram osv. Jag förstod inte riktigt hur mamma menade när hon förklarade för mig men jag tror att dom gjorde nånting med henne och Dosse så att dem ska komma jobba lättare och komma upp med ryggen.
Idag ska hon i alla fall få vila lite, sen imorgon tar vi det lugnt sen ska vi sätta igång mer och mer under veckan och det är tävling på söndag.
Tisdag: Rider somsagt Kiwi lite försiktigt
Onsdag: ONE DIRECTION KONSERT!!!!!!!!!
Torsdag: Ponnycups final hoppning Lidingö! NU JÄDRAR VINNER VII
Fredag: kaaaanske rider programridning på veda, inget bestämt än... Jobbar på veda och passar Ella på eftermiddagen. Ska hinna med Kiwi också... vet bara inte när haha.
Lördag: Trimmar Kiwi lite. kaaanske rider en till programridning men somsagt, inget bestämt alls!
Söndag: Allsvenskan div lll omgång 2! ska skriva lite mer om det sen också! Sen så kanske kanske kanske det händer en annan grej också! men inget är klart än och kan därför inte berätta något heller!
 

Myser lite ♥


Ponnycup Trixa 5/5-13

Här är filmen från den urgulliga B ponnyn Trixa på Haninge igår! Super söt ju!
Lite synd att hon bråkade så mycket i galoppfattningen bara...
Men hon var såå sjukt gosig och hur underbar som helst. Är helt kär haha!


Bästa nånsin

Underbar ponny! Är typ kär! Mini var hon också !! Åhh vill tävla B-ponny igen! Aja nu ska jag sova, skriver mer imorgon, har film att lägga upp också!


Plopp 5/5-13, 0+0 tvåa

På framridningen kändes han sjukt loj och seg. Försökte få igång honom lite genom att dra på lite på långsidorna.
Väl inne på banan var han jätte fin! Han hoppade sjukt bra och bytte osv.
Nolla allting och fick näst bäst tid alltså en andra placering!


Long story short

Igår tävlade jag ju Bonzai. Gick helt okej, lite små missar bara, skulle haft lite längre sporrar kanske...
Fick 63,3% och är jätte nöjd. Första starten också, kunde gått hur dåligt som helst då han är som han är...
Aja, direkt efter tävlingen red jag Kiwi på utebanan en stund. Hon var hur fin som helst men kondisen suger...
Efter det åkte jag hem och duschade för att sen åka till Carro. Vi hade superkul och var ute vid stranden i säkert nån timme.
Nu sitter vi i bilden påväg till Veda för hopptävling!!


Korven

Tävlingsdebut med Korven nu! Han startar LC:1 med mig och LB:1 med mamma! Har faktiskt inte ridit honom sen förra helgen eftersom han har haft sår i munnen sen i söndags, mamma har därför bara ridit på kandaret och jag har inte haft tid att rida honom heller. Men vi kör yolo idag! Haha, Direkt efter tävlingen drar jag hem till Carro och sover över där.
Nu kör vi Bonzie !
 


Min helg

Fredag: Kiwi uteritt, Bonzai vila, åker upp till Veda och passar Ella
Lördag: Thorholma cup Bonzai LC:1, åker hem till Carro och sover över där
Söndag: Ridskole Cup hoppning, Ponnycup Dressyr Semifinal!!

Min helg är fullproppad verkligen, massa hästar, vänner och tävlingar, uppdateringen blir nog inte den bästa... Ska försöka allt jag kan men det kan nog blir lite tight att hinna haha, nu ska jag sova, godnatt


Snart sommarlov fan